Kaupunginvaltuusto äänesti Savonlinnan Vuokratalot Oy:lle takauksen talojen purkamislainaan — Kiinteistö Oy Nobelinniemelle myönnettävästä lainasta ei edes keskusteltu

Osa valtuutetuista olisi halunnut jättää purkamisen seuraavaan laskusuhdanteeseen, jotta se toisi seudulle töitä.

Antti Varonen

Kuusiniementiellä on osa purettavista vuokrataloista.

Savonlinnan kaupunki takaa Savonlinnan Vuokratalot Oy:lle 880 000 euron lainan, jotta yhtiö voi ensi kesänä purkaa yhteensä 84 vuokra-asuntoa Nätkiltä ja Pihlajaniemeltä.

Kaupunginvaltuusto päätti asiasta äänin 48—3.

Perussuomalaiset esittivät, että takausta ei nyt myönnettäisi. Seppo Kosonen (ps.) perusteli esitystään noususuhdanteella.

Kosonen ehdotti, että purkaminen voitaisiin tehdä myöhemmin huonomman taloustilanteen aikana ja siten työllistää rakennusmiehiä seudulla.

— Purkaminen olisi nyt kallista ja työvoiman saanti hankalaa, Kosonen sanoi.

Punkaharjun Nobelinniemelle laina keskusteluitta

Kaupunki lainaa kiinteistöosakeyhtiö Punkaharjun Nobelinniemelle 1,8 miljoonaa euroa kymmeneksi vuodeksi.

Kaupungin kokonaan omistama kiinteistöosakeyhtiö käyttää lainan ostaakseen osake-enemmistön Punkavoima Oy:stä.

Valtuusto päätti asian keskusteluitta. Ennen kokousta valtuustossa tosin oli suljetuin ovin pidetty tiedotustilaisuus, jossa valtuutetuit mahdollisesti saivat esittää kysymyksiä myös tästä asiasta, josta osa on liikesalaisuuksien takia ei-julkisia.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Kommentoidut