Taloyhtiö on mainettaan parempi — Asukkaat tyytyväisiä turvallisuuteen ja rauhallisuuteen

Kyselyn perusteella moni kaipaa enemmän naapuriapua ja yhdessä tekemistä.

Tiina Hautamäki

Taloyhtiöelämään liitetään usein ongelmia, kuten riitoja ja häiriöitä. Isännöintialan kyselyn mukaan asukkaat ovat kuitenkin tyytyväisiä asumiseensa.
Taloyhtiöasukkaat ovat erityisen tyytyväisiä kotitalonsa turvallisuuteen ja rauhallisuuteen. Turvallisena taloyhtiötään pitää 81 prosenttia ja rauhallisena 75 prosenttia asukkaista.
— Taloyhtiöasuminen luo arjen perusturvallisuutta lähes kaikille, toteaa Isännöintiliiton asiantuntija Pekka Harjunkoski.
Parannettavaakin löytyy: asukkaat toivovat taloyhtiöltään muun muassa panostusta piha-alueiden kuntoon, energiatehokkuuteen ja viestintään. Moni kaipaa myös enemmän naapuriapua ja yhdessä tekemistä.
— Puolet vastanneista on antanut palvelun kautta myös kehitysehdotuksia, mikä kertoo asukkaiden aktiivisuudesta, Harjunkoski sanoo.
Kyselyyn vastasi tämän kevään aikana noin 3 000 asukasta Talokysely.fi-palvelussa.

Markus Kuokkanen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.