Enonkosken liikuntatalo täyttyi sotamuistoista

Enonkosken liikuntatalolla muisteltiin Petäjäsaaren taistelua. 26 enonkoskelaista kaatui alueella helmikuussa ja 6.3.1940 käydyissä taisteluissa.

Soila Puurtinen

Veteraanin poika Risto Karosto ja Enonkosken reserviläisten puheenjohtaja Hannu Karvinen olivat seppelpartiona, kun Enonkosken liikuntatalolla vietettiin Petäjäsaaren taistelun muistojuhlaa.

Enonkosken liikuntatalolla vietetiin sunnuntaina Petäjäsaaren taistelun muistojuhlaa.

Talvisodan Petäjäsaaren taistelu käytiin 6.3. vuonna 1940, ja nyt Enonkoskella vietettiin ensimmäistä kertaa taistelun muistojuhlaa.

— Enonkoskelaisia miehiä kaatui alueella helmikuussa ja 6.3. käydyissä taisteluissa 26, Enonkosken kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuomo Kautonen kertoi tilaisuuden alussa.

Kovimmin Savonlinnan seutukunnalla taistelu kouraisi Rantasalmea, jonka nuoria miehiä kaatui Petäjäsaaressa yhden päivän aikana 46.

Rantasalmelta osallistuttiinkin sunnuntaiseen juhlaan yli 40 hengen voimin.

Muistojuhlan järjestivät yhteistyössä Savonlinnan ja Enonkosken seudun Reserviläiset, Enonkosken kunta, kappeliseurakunta, Metsänhoitoyhdistys Apu sekä useat yhdistykset ja järjestöt.

Seija Gustavsson

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.