Savonlinnan tori herää jälleen lauantaina elämään — Yhdistys kevättori täyttää torin yhdistysten ja toimijoiden kojuilla sekä tapahtumilla

Yhdistysten kevättori -tapahtuma tuo vilinää Savonlinnan kauppatorille lauantaina.

Soila Puurtinen

Torilla riittää lauantaina jälleen vilinää.
Torilla riittää lauantaina jälleen vilinää.

Perinteinen Yhdistysten kevättori järjestetään lauantaina 25. toukokuuta Savonlinnan kauppatorilla ja mukaan on ilmoittautunut noin 35 yhdistystä tai toimijaa esittelemään toimintaansa.

Tapahtumaa koordinoi Savonlinnan Seudun Kolomonen ry, joka on Savonlinnan seudun kansalaistoiminnan kehittämiseksi vuonna 2007 perustettu rekisteröity, puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö.

Kolomosessa on tällä hetkellä jäsenenä 161 Savonlinnan seudulla toimivaa yhdistystä ja yhteisöä. Torilla voi tutustua myös Kolomosen Asukasloikkahankkeen rahoittamiin yhdistysten hankkeisiin niin sanotussa Pöhinäteltassa.

Kevättori alkaa kello 9 ja aamupäivän aikana torikellon vierellä esiintyvät Savonlinnan Suomi-Venäjä seura ry:n kuoro noin kello 9.30 ja kello 11—12 Savonlinnan seurakunnan laulukoululaiset Suvilinnun laulu –tapahtumalla.

Yhdistysten esittelypisteistä voi ostaa syötävää ja arpoja ja tänä vuonna torilla on myös yhdistysten kirpputorialue.

Kirpputorilta voi varata paikan myös yksityishenkilöt, mikäli niitä jää yhdistyksiltä vapaaksi. Kirpputori sijaitsee torilla muurin vieressä ja paikkoja voi varata Erja Järvisalolta järjestötalo Kolomosesta, p. 044 571 5920.

Tapahtumassa voi osallistua myös kevättorin kaunein/kauhein/puhuttelevin hattu –yleisökilpailuun, jonka palkintona arvotaan lahjakortti sekä yleisölle, että eniten ääniä saaneelle yhdistykselle.

Kevätorilta voi siirtyä sujuvasti Nojanmaan Nopsa ry:n Norppasoudun Yhdessä Vesille –ulkoilutapahtumaan Riihisaareen torin rannasta kello 12 lähtevällä kirkkoveneellä. Riihisaaressa tapahtuma alkaa kello 13 ja päättyy kello 15.

Yhdessä Vesille tapahtuman ohjelmassa on mm. kirkkoveneen veto -joukkuekilpailu kello 13, perinneasenäyttely, Savonlinnan Järvipelastajat ry:n pelastusnäytös kello 14, retkeily- ja vesistöseurojen esittelyä, tietokilpailu yleisölle ja soppatykistä ilmaista kalakeittoa.

Yhdessä Vesille –tapahtuma on saanut rahoituksen tapahtumaan Euroopan sosiaalirahastosta Kolomosen Asukasloikkahankkeen kautta ja tapahtumassa ei ole pääsymaksua.