Kari Kuuramaa saattaa irtisanoutua jo tällä viikolla — Enonkoski ryhtyy heti hakemaan uutta kunnanjohtajaa

Taipalsaaren kunnanjohtajaksi valittu Enonkosken kunnanjohtaja Kari Kuuramaa aikoo irtisanoutua nykyisestä virastaan heti, kun saa pöytäkirjanotteen Taipalsaaren kunnanvaltuuston kokouksesta. Hän ei odota valitusajan päättymistä.

Soila Puurtinen

Kari Kuuramaa aikoo irtisanoutua Enonkosken kunnanjohtajan virasta mahdollisimman pian, jotta Enonkoski voi alkaa hakea uutta kunnanjohtajaa. Hän ei aio jäädä odottamaan Taipalsaaren kunnanjohtajavaalin valitusajan päättymistä.

Enonkosken kunta pääsee ihan pian hakemaan uutta kunnanjohtajaa. Taipalsaaren kunnanjohtajaksi maanantaina valittu Enonkosken kunnanjohtaja Kari Kuuramaa, 55, aikoo irtisanoutua virastaan heti, kun hän saa virallisen pöytäkirjanotteen Taipalsaaren kunnanvaltuuston kokouksesta. Se tapahtuu todennäköisesti jo tällä viikolla.

Kuuramaa sanoo irtisanoutuvansa mahdollisimman nopeasti, jotta Enonkoski pääsee valitsemaan uutta kunnanjohtajaa.

Valitusaika Taipalsaaren valtuuston päätöksestä kestää joulukuun loppuun.

— En jää odottamaan valitusajan päättymistä. Haluan vain varmistaa pöytäkirjasta, että ei ole tapahtunut mitään muotovirhettä, jonka perusteella mahdollinen valitus voisi menestyä, jos joku valittaisi, Kuuramaa sanoo.

Kuuramaa arvelee siirtyvänsä uuteen virkaansa Taipalsaaressa tammikuun toisella viikolla.

Enonkosken kunnanhallituksen puheenjohtaja Lauri Niiranen (kesk.) sanoo, että uuden kunnanjohtajan virka laitetaan hakuun heti, kun Kuuramaa irtisanoutuu.

— Kunnanjohtajan valitseminen ei tapahdu hetkessä. Luottamushenkilöitten kesken on tarkoitus keskustella, millaisen kunnanjohtajan me tarvitsemme. Minusta olisi hyvä, jos kunnanjohtaja olisi jo perillä kunta-alasta ja ymmärtäisi myös tämän seudun mahdollisuudet ja uhat, Niiranen sanoo.

Kuuramaalla on kahden kuukauden irtisanomisaika, mutta Niirasen mukaan hänellä on pitämättömiä lomia sen verran, että hän voi vapautua virkatehtävistään toivomallaan aikataululla.

Kuuramaa: ”Enonkoskellakin on näkymä pitkälle, jos täällä vain osataan tehdä elinvoimaisuutta edistäviä päätöksiä”

Kuuramaa odottaa innostuneena töiden aloittamista Taipalsaaren kunnanjohtajana.

— Uudet työtehtävät, uusi työympäristö ja uusi seutukunta kiinnostavat, Kuuramaa sanoo.

Taipalsaaren valtuusto valitsi Kuuramaan uudeksi kunnanjohtajaksi maanantaina äänin 15—10. Edellinen kunnanjohtaja Jari Willman irtisanoutui virastaan kesäkuussa.

Taipalsaaressa on 4 800 asukasta, Enonkoskella 1 400.

— Isommassa kunnassa on näkymä elinvoimasta pitemmälle. Tosin Enonkoskellakin on näkymä pitkälle, jos täällä vain osataan tehdä elinvoimaisuutta edistäviä päätöksiä, Kuuramaa sanoo.

Kuuramaa uskoo, että Taipalsaarella on hyvät mahdollisuudet hyötyä Lappeenrannan seudun osaamiskeskittymästä ja vetovoimasta.

Kuuramaa muuttaa Taipalsaarelle, mutta hänen avovaimonsa jää ainakin toistaiseksi asumaan Savonlinnaan.

Fakta: Kari Kuuramaa

Syntynyt Enonkoskella vuonna 1963

Opiskeli yhteiskuntatieteiden maisteriksi Kuopion yliopistossa.

Työuraa muun muassa: Kaakkois-Savon kansanterveystyön kuntayhtymän talouspäällikkö 2003—2006, Punkaharjun perusturvajohtaja 2007—2012, Enonkosken kunnanjohtajana 2012-2018