Kerimäen terveysaseman vuodeosasto remontoidaan 30-paikkaiseksi vanhainkodiksi

Terveysaseman toisen kerroksen remontti valmistuu vuoden loppuun mennessä. Suurin urakka on uusia vanhat vesi- ja viemärilinjat.

Tuija Pauhu

Kerimäen terveysaseman entistä vuodeosastoa remontoidaan paraikaa vanhainkodiksi. Sähköasentaja Arto Mäkäläinen työkavereineen on tehnyt tiloissa sähkötöitä.
Kerimäen terveysaseman entistä vuodeosastoa remontoidaan paraikaa vanhainkodiksi. Sähköasentaja Arto Mäkäläinen työkavereineen on tehnyt tiloissa sähkötöitä.

Kerimäen terveysaseman entisen vuodeosaston tiloissa on kuukauden verran tehty remonttia, jotta vanhainkoti voisi muuttaa teveysaseman toisen kerroksen tiloihin. Vanhainkodin uusiin tiloihin tulee yhteensä 30 paikkaa, mikä on 12 paikkaa vähemmän kuin vanhainkodissa nykyään. Lyhytaikaispaikkojen määrä niistä pyritään pitämään ennallaan eli seitsemässä.
Savonlinnan kaupunginvaltuusto päätti maanantaina varata investointiohjelmaan vuodelle 2017 lisämäärärahan 1,5 miljoonaa euroa Kerimäen terveysaseman muutos- ja korjaustöitä varten.
Remontin on määrä valmistua vuoden loppuun mennessä. Vanhainkodin ostaneen Attendo Oy:n kanssa on sovittu, että takaraja joustaa hieman tarpeen vaatiessa.

Jotta vanhainkotitoiminta voidaan aloittaa terveysaseman vuodeosastolla, pitää tiloissa tehdä viranomaisvaatimuksien tarvitsemia ja toiminnan kannalta välttämättömiä muutos- ja korjaustöitä, kuten sprinklaus, ilmastoinnin ja talotekniikan tarkastus ja korjaustyöt, viemärikorjauksia, hissin toiminnan varmistus ja tarvittaessa uusiminen sekä keittiötoimintaan liittyviä muutostöitä.
Vuodeosaston käytävien hyväkuntoiset lattiat on suojattu menossa olevan remontin ajaksi. Alakatot on purettu ja paraikaa tehdään sähkötöitä. Tilalle rakennettavat uudet akustolevykatot mahdollistavat huoltotoimet ilman ylimääräistä purkamista. Samalla uusitaan valaistus.

Savonlinnan kaupungin rakennuttajainsinööri Markku Pöllänen kertoo, että varsinaisissa asuinhuoneissa tarvitaan vain pientä pintaremonttia, mutta wc- ja suihkutiloissa on suurempi työ, kun viemärit ja lattiakaivot uusitaan.
— Vesi- ja viemäriputket on pakko uusia, sillä tämä on jo vanha rakennus ja vuotojakin on ilmennyt, sanoo Pöllänen.
Kaksi pesuhuonetta joudutaan korjaamaan laajemmin. Pinnat, vesieristeet ja vesikalusteet uusitaan ja kalusteiden järjestyskin mietitään uudelleen.
Lisäksi yksi varastotila muutetaan viihtyisäksi seurustelunurkkaukseksi maisematapetteineen. Myös kerroksen päätyihin pyritään järjestämään yhteisiä oleskelutiloja. Entisen keittiön tilalle tulee kahdesta huoneesta yhdistetty, tilavampi jakelukeittiö.
— Ruokahuoltosopimus jatkuu edelleen Puruveden Palvelutalon kanssa, kertoo ravitsemispäällikkö Tuija Nykänen Sosterista.

Ykköskerroksessa ei tehdä suuria remontteja, lähinnä kyse on päivätoiminnalle tulevien tilojen järjestelystä. Kotihoidon ylläpitämä päivätoiminta sijoitetaan neuvolan tiloihin ja neuvola siirtyy alakertaan. Sosterin palveluasumisen päällikkö Anu Koivumäki kertoo, että päivätoimintaa on tarkoitus vahvistaa ja tarjota useampana päivänä viikossa.

Vesi- ja viemärilinjojen saneeraus sekä sprinklaus-sammutusjärjestelmän rakentaminen muodostavat Kerimäen terveysaseman vuodeosaston remontin suurimman urakan. Rakennuksen vuodeosaston puoleisen osan jokainen kerros sprinklataan.
Lvi-töiden yhteydessä joudutaan menemään hammashoitolan tilojen läpi, mutta työt on Sosterin ylihammaslääkäri Hannamari Pitkäsen mukaan ajoitettu syyslomaviikolle, jotta remontista aiheutuisi mahdollisimman vähän haittaa hammashoitolan toiminnalle.

Eeva Mikkonen

Eeva Mikkonen

Luetuimmat