Kesämaan uusi venäläisomistaja suunnittelee isoja investointeja Tuunaansaareen — Uutta hotellia on tarkoitus alkaa rakentaa jo ensi vuonna

Huvipuisto ja ravintola avataan juhannukseksi ja camping-alue ensi viikolla.

Timo Seppäläinen

Punkaharju Resort Oy:n omistaja Dmitry Shatrov uskoo Tuunaansaaren matkailuun ja aikoo kehittää sitä edelleen rakentamalla alueelle  uuden hotellin.
Punkaharju Resort Oy:n omistaja Dmitry Shatrov uskoo Tuunaansaaren matkailuun ja aikoo kehittää sitä edelleen rakentamalla alueelle  uuden hotellin.

Punkaharju Resort Oy on ostanut Punkaharjun Loma Oy:n aiemmin omistaman alueen 31. toukokuuta. Alueella on ravintola Paviljonki, Luhtihotelli Topelius ja leirintäpaikkoja.

Huvipuisto Kesämaa siirtyi Punkaharju Resort Oy:n omistukseen jo aiemmin solmitulla kaupalla. Myyjä oli Punkaharjun Lomakeskus Oy:n konkurssipesä.

Punkaharju Resort Oy on 15.toukokuuta 2018 perustettu venäläisomistuksessa oleva suomalainen yritys. Sen omistaa Pietarin 4000-jäsenisen seurakunnan johtava pastori ja aiemmin televisokanavankin omistanut Dmitry Shatrov.

Shatrov hankki perheelleen huvilan Tuunaansaaresta seitsemän vuotta sitten. Hän kertoo rakastuneensa heti suomalaiseen kansallismaisemaan ja sanoo aikovansa nyt ryhtyä voimakkaasti kehittämään paitsi Kesämaata myös alueen muuta matkailutoimintaa.

Suunnitelmissa on mittavat investoinnit uuteen hotelliin. Rakennustöiden on tarkoitus alkaa jo ensi vuoden aikana.

— Punkaharjun matkailulla on loistava tulevaisuus. Tämä alue on paratiisi paitsi suomalaisille myös ulkomaalaisille lomailijoille. Esimerkiksi Pietariin on täältä alle 300 kilometriä ja Viipuriin vain puolet siitä, Shatrov sanoo.

Huvipuisto Kesämaa ja ravintola Paviljonki työllistävät kaudesta riippuen runsaat 30 henkeä. Punkaharju Resort Oy:n hallituksen puheenjohtaja Seppo Hankkio kertoo, että suurin osa niiden henkilökunnasta jatkaa entisissä tehtävissään.

Uusimmat uutiset