Olavinkatu 51:n julkisivuremonttia vauhditetaan tuhansien eurojen uhkasakolla — Tyhjenemässä olevan talon omistaja oli antamassa selostustaan rakennus- ja ympäristölautakunnalle

Talon julkisivu on rakennus- ja ympäristölautakunnan määräyksellä kunnostettava ja estettävä kulku sisäpihalle.

Timo Seppäläinen

Olavinkatu 51:n liikehuoneistoista osa on tyhjentynyt. Loput tyhjenevät ensi vuoden alkuun mennessä. Omistaja on määrätty tekemään julkisivuremontti. (Arkistokuva)
Olavinkatu 51:n liikehuoneistoista osa on tyhjentynyt. Loput tyhjenevät ensi vuoden alkuun mennessä. Omistaja on määrätty tekemään julkisivuremontti. (Arkistokuva)

Savonlinnan rakennus- ja ympäristölautakunta määräsi keskiviikkona Olavinkatu 51:n omistajan kunnostamaan talon kadunpuoleisen julkisivun toukokuun loppuun mennessä. Lautakunta tehosti tällä kertaa määräystä 4 000 euron uhkasakolla.

Lautakunta asetti edellisen kerran julkisivun kunnostamiselle määräajan helmikuussa. Tuo määräaika päättyi elokuussa. Silloin kuviossa ei ollut uhkasakkoa.

Olavinkatu 51:n omistaja Jouko Kaipainen oli keskiviikkona rakennus- ja ympäristölautakunnan kokouksessa selittämässä, miksei julkisivua ole kunnostettu.

Itä-Savolla ei ole käytettävissään Kaipaisen selostusta. Pari viikkoa sitten Kaipainen kertoi Itä-Savolle aikovansa keskustella lautakunnassa ”ajankohtaisista asioista”.

Kaipainen on irtisanonut kaikki Olavinkatu 51:n asuntojen ja liikehuoneistojen vuokrasopimukset. Viimeiset vuokrasopimukset päättyvät vuodenvaihteen tietämillä.

Pari viikkoa sitten Kaipainen ei ollut hakenut talolle purkulupaa, eikä purkulupaa ilmeisesti sittemminkään ole haettu, kun lautakunta kerran määräsi kunnostamaan julkisivut.

Talo ei tiettävästi ole myöskään vaihtanut omistajaa.

Rakennus- ja ympäristölautakunta määräsi kunnostamaan talon Olavinkadun puoleisen rapistuneen ulkokulman ja lipan sekä maalaamaan Olavinkadun puoleiset julkisivut. Lisäksi pääsy porttikäytävästä sisäpihalle on estettävä esimerkiksi lukittavalla portilla.