Saaren orpokotijuhlat vietetään tänä vuonna verkossa ja radiossa

Parikanniemen arkisto

Saaren orpokotijuhlat pidetään tänä vuonna radiossa, verkossa ja sosiaalisessa mediassa.
Saaren orpokotijuhlat pidetään tänä vuonna radiossa, verkossa ja sosiaalisessa mediassa.

Saaren kirkon orpokotijuhlille ei koronan takia tänä vuonna fyysisesti kokoonnuta, tiedottaa juhlien järjestäjistä Parikanniemisäätiö. Juhlia vietetään radiossa, verkossa ja sosiaalisessa mediassa.

Juhlateema Hän on orpojen Isä ja koko ohjelma siirretään pidettäväksi 13.-15.8.2021.

Tänä vuonna välitetään Radio Patmoksen, Radio Dein, netin ja sosiaalisen median kautta puheita ja haastatteluja edellisiltä juhlilta, uusia puheita sekä tunnelmia juhlien eri vuosikymmeniltä. Tarkempi ohjelma valmistuu ja tulee julki kesäkuun loppuun mennessä osoitteessa www.parikanniemi.fi. Vuonna 2019 juhlilla oli yli 2500 kävijää.

Juhlat on järjestetty yli 70 kertaa. Ne syntyivät yli sata vuotta sitten Karjalassa ja siirtyivät sodan jälkeen 1940-luvun lopulla Saaren kirkolle. Saaren ja Uukuniemen seurakunnat on liitetty Parikkalaan, ja juhlien järjestäjiä ovat Parikkalan seurakunta, Parikanniemen Ystävät ry: ja Parikanniemisäätiö.

Parikanniemisäätiöllä on Mikkelin Ristiinassa lastenkoti, joka jatkaa Karjalassa Uukuniemen orpokodissa alkanutta työtä.

Orpokotijuhlilla on vaatimattomat olosuhteet ja pelkistetty ohjelma. Siihen kuuluvat seurat, raamattuopetus, lähetysjuhla ja ehtoollinen joka päivä. Lapsille ja nuorille on omaa ohjelmaa, ja virsiä veisataan paljon.

Juhlat ovat saaneet alkunsa horrossaarnaaja Helena Konttisen saarnoista, joita kokoonnuttiin ensin kuuntelemaan Helena ja Matti Konttisen kotiin. Sittemmin näitä ns. Tilipäiviä pidettiin Uukuniemen orpokodilla ja sodan jälkeen siis Saaren kirkolla.