Vaalikone: Vain neljä vaalikoneeseen vastannutta Sulkavan ehdokasta varautuisi saaristokunta-statuksen menettämiseen - Sulkava menettänee saaristokunnan aseman, kun silta korvaa lossin

Sulkava menettää todennäköisesti saaristokunta-asemansa, kun Vekaransalmeen rakennettava silta korvaa lossin. Kuntavaaliehdokkailla on asiasta monenlaisia ajatuksia.

Soila Puurtinen

Sulkava menettää todennäköisesti saaristokunta-asemansa, kun Vekaransalmeen rakennettava silta korvaa lossin. Kuntavaaliehdokkailla on asiasta monenlaisia ajatuksia.

Sulkava menettää todennäköisesti saaristokunta-asemansa, kun Vekaransalmeen rakennettava silta korvaa lossin. Näin arvioi saaristoasiain neuvottelukunnan pääsihteeri Jorma Leppänen maa- ja metsätalousministeriöistä. Arvio perustuu voimassa olevaan lainsäädäntöön sekä vakiintuneeseen käytäntöön.

Sulkava saa nyt saaristokuntana valtionosuuksiinsa saaristolisää 1,1 miljoonaa euroa vuodessa.

Poliitikkojen päätettävissä toki on, muutetaanko lakia tai käytäntöä, mutta Leppäsen tiedossa ei ole vireillä olevia muutoksia, joiden perusteella Sulkava voisi sillan valmistumisen jälkeen säilyä saaristokuntana.
Sillan rakentaminen alkaa ensi vuonna, ja se valmistuu vuoteen 2020 mennessä. Sillan maksaa valtio.

Itä-Savon vaalikoneeseen vastanneista Sulkavan kuntavaaliehdokkaista vain neljä on sitä mieltä, että Sulkavan pitäisi jotenkin varautua saaristokuntastatuksen menettämiseen.

Tähän kysymykseen vastasi yhteensä 25 ehdokasta eli 62,5 prosenttia kaikista Sulkavan ehdokkaista. Ehdokkaita on yhteensä 40.

Neljätoista ehdokasta uskoo kunnan pärjäävän, kun suurin menoerä, sosiaali- ja terveysmenot siirtyvät kunnalta maakunnalle.

Seitsemän vastaajaa ei usko sillan vievän kunnalta saaristokunta-asemaa.

Vaalikone löytyy täältä. Suoraan Sulkavan kysymyksiin pääset täältä.

Jutun kuva vaihdettu kello 16.37

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.