Huomenna linja-autoasemalla järjestettävän huutokaupan tuotto ohjataan Savonlinnan keskussairaalan lastenosastolle — Vetonaulana jättimäinen kattokruunu

Savonlinnan kesänavausviikonloppuun kuuluu muun muassa Sakke ry:n järjestemä hyväntekeväisyyshuutokauppa.

Osuuskauppa Suur-Savo

Osuuskauppa Suur-Savo lahjoitti Sakke ry:lle Seurahuoneen vanhan kattokruunun, joka huutokaupataan kesäkuun alussa lasten ja nuorten hyväksi.
Osuuskauppa Suur-Savo lahjoitti Sakke ry:lle Seurahuoneen vanhan kattokruunun, joka huutokaupataan kesäkuun alussa lasten ja nuorten hyväksi.

Savonlinnan kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys Sakke ry:n järjestämä hyväntekeväisyyshuutokauppa laajentaa Savonlinna kesänavausviikonlopun ohjelmaa kesäkuun alussa. Huutokauppa järjestetään Savonlinnan linja-autoasemalla.

Lauantaina 8. kesäkuuta järjestettävän huutokaupan tuotto ohjataan Savonlinnan keskussairaalan lastenosastolle.

— Oli heti selvää, että kerätty potti halutaan osoittaa lapsille ja nuorille. Lopulta oman sairaalan lastenosasto osoittautui parhaaksi mahdolliseksi kohteeksi, kertoo huutokaupan parissa puuhasteleva Sakke ry:n toiminnanjohtaja Niina Härkönen.

Huutokaupan käytännön järjestelyistä vastaava Sakke ry kannustaa nyt alueen yrityksiä lähtemään mukaan tekemään hyvää.

— Huutokaupattavana on erikoistavaroita ja –kohteita, mutta mukaan halutaan myös tavaroita, palveluita ja elämyksiä, jotka voisivat kiinnostaa lähes jokaista savonlinnalaista.

Pääkohteena suuri kattokruunu

Huutokaupattavia kohteita voi toimittaa Savonlinnan Värisilmään (Värilinja, Savonlinnan linja-autoasema) perjantaina 24. toukokuuta kello 8—15, perjantaina 31. toukokuuta kello 8—11 ja tiistaina 4. kesäkuuta kello 8—16.

Huutokaupan pääkohteena on Sakke ry:lle viime syksynä lahjoitettu suuri kattokruunu, josta lähti liikkeelle idea koko huutokaupan järjestämiselle.

— Saimme kattokruunun loppusyksystä ja aluksi se oli tarkoitus kaupata Tuomaan markkinoiden yhteydessä, mutta nopeasti keksimme, että järjestetään sitten kesänavauksen yhteydessä jotain isompaa, Sakke ry:n Härkönen kertoo.

Kattokruunun lahjoitti Osuuskauppa Suur-Savo ja se on peräisin Savonlinnan Seurahuoneen hotellin aulatilasta.

Mukaan halutaan tavaroita, palveluita ja elämyksiä, jotka voisivat kiinnostaa lähes jokaista savonlinnalaista. — Niina Härkönen

Osuuskaupan tietojen mukaan kattokruunu on päällystetty 24 karaatin kullalla. Sen on valmistanut Turun Kristalli. 

Kattokruunun lisäksi huudettaviksi kohteiksi on tulossa ainakin ja on jo saatu kuntosalikortteja, oopperajuhlalippuja sekä kauneuteen liittyviä palveluja.

Kohteet esillä nettisivuilla

Kaikki huudettavat kohteet esitellään ennen huutokauppaa Sakke ry:n nettisivuilla osoitteessa www.savonlinnankeskusta.fi.

Nettisivuilta saa selville tuotteen perustietojen lisäksi tuotteen lahjoittajan sekä mahdollisen aloitushinnan.

Huutokaupan vetäjänä toimii savonlinnalainen ”moottoriturpa” MC Samppa eli Sami Makkonen.

Lisätietoja hyväntekeväisyyshuutokaupasta ja huutokaupattavien kohteiden toimittamisesta Sakke ry:n toiminnanjohtaja Niina Härköseltä puh. 044 417 4996 tai sähköpostitse niina.harkonen@savonlinna.fi.

Hyväntekeväisyyshuutokauppa Savonlinnan linja-autoaseman sisäpihalla lauantaina 8. kesäkuuta kello 10—12.

Juttua muokattu 23.5. kello 8.55. Poistettu tieto Savonlinnan Moottorikerhon autolahjoituksista. Autoja ei huutokaupata kesänavausviikonloppuna hyväntekeväisyyshuutokaupassa, vaan Savonlinnan retkeilyajon yhteydessä. Myytävät autot ovat autoliikkeiden ja yksittäisten omistajien omistuksessa, ei Moottorikerhon.