Samiedun opiskelijat keksivät kilpaa uusia innovaatioita Kelan palveluihin

Samiedu

Samiedun innovaatiokilpailu järjestetään maanantaina oppilaitoksen juhlasalissa.
Samiedun innovaatiokilpailu järjestetään maanantaina oppilaitoksen juhlasalissa.

Samiedun opiskelijat osallistuvat Kelan ja Nuorten Akatemian järjestämään innovaatiokilpailuun, jonka tarkoituksena on kehittää Kelan palveluita.

Kilpailijoiden tehtävänä on miettiä, miten nuoret löytävät tietoa Kelan palveluista ja miten palveluista saadaan nuorille houkuttelevampia?

Innovaatiokilpailu käynnistyi marraskuun alussa.

— Opiskelijat ovat marraskuun aikana tutustuneet Kelan palveluihin verkossa ja vierailemalla Savonlinnan palvelupisteessä. Opiskelijoita on ohjeistettu kiinnittämään huomiota palveluiden toimivuuteen ja selkeyteen sekä ennen kaikkea siihen, miten palvelut vastaavat nuorten tarpeisiin, kerrotaan Samiedun tiedotteessa.

Innovaatiokilpailu huipentuu varsinaiseen kilpailupäivään maanantaina 2.12. Samiedun Pohjolankadun kampuksen juhlasalissa kello 10 alkaen.

Kilpailupäivänä opiskelijat innovoivat uusia ratkaisuja erilaisista teemoista viiden hengen tiimeissä. Päivän päätteeksi asiantuntijaraati, joka koostuu Kelan ja Nuorten Akatemian henkilöstöstä, valitsee parhaan innovaation, ja voittajajoukkue palkitaan 500 €:n arvoisella elektroniikkalahjakortilla.

— Innovaatiokilpailu on opiskelijoille hyödyllinen, sillä kilpailuun osallistuminen lisää tietoisuutta Kelan palveluista ja asiakaslähtöisestä palvelukehittämisestä, mikä on kuuma sana yritysmaailmassa tällä hetkellä. Palvelumuotoilu sopii kaikille aloille ja palvelumuotoilutaidot toimivat meriittinä työpaikkojakin hakiessa, tiedotteessa luonnehditaan.

— Ammattiopisto Samiedussa palvelumuotoilun menetelmiä hyödynnetään sisäisessä kehittämistyössä. Palvelumuotoilu kytkeytyy vahvasti myös opintoihin, ja tulevaisuudessa Samiedusta valmistuu palvelumuotoilun osaajia.

Tämän on mahdollistanut ESR-rahoitteinen PAMU Savonlinna kehittämishanke, jonka hallinnoijana toimii Itä-Savon koulutuskuntayhtymä (Ammattiopisto Samiedu) ja osatoteuttajina Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk Pienyrityskeskus) ja Savonlinnan Hankekehitys Oy.