Murtovaras tuomittiin Savonlinnassa tehdystä törkeästä varkaudesta ehdolliseen vankeuteen — Varastettuja tavaroita ei koskaan löydetty

Tuomittu teki murtopuuhissaan myös aineellisia vahinkoja omakotitaloon.

Etelä-Savon käräjäoikeus langetti murtovarkaalle ehdollista vankeutta ja runsaat 5500 euron suuruiset vahingonkorvaukset.
Etelä-Savon käräjäoikeus langetti murtovarkaalle ehdollista vankeutta ja runsaat 5500 euron suuruiset vahingonkorvaukset.

Etelä-Savon käräjäoikeus on tuominnut asuntomurron tehneen miehen törkeästä varkaudesta ehdolliseen vankeuteen.

Rikos tehtiin Savonlinnassa ja vankeustuomion lisäksi tekijä määrättiin tuhansien eurojen suuruisiin korvauksiin.

Tuomittu oli vieraillut luvatta omakotitalossa rikkomalla ulko-oven lasin. Talosta hän oli anastanut kaksi ilmakivääriä, yhden ilmapistoolin, deaktivoidun haulikon, jalkajousen, puukon, asepussin, rannekellon, kaksi kultasormusta, viisi viallista rannekelloa ja kolikoita.

Esitutkinnan mukaan varas vei talosta omaisuutta 3885 euron arvosta. Tavaroita ei saatu takaisin, vaan ne olivat jääneet kateisiin.

Lisäksi tuomittu yritti murtautua omakotitalon yläkerran lukittuun huoneeseen. Murtohommissa ovi ja oven viereinen seinä vaurioituivat. Rikotuista rakenteista ja paikkojen siivoamisesta aiheutui asukkaalle 1700 euron suuruinen vahinko.

Oikeus katsoi, että rikos oli kokonaisuutena arvostellen törkeä. Vastaaja tuomittiin seitsemäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Rangaistuksen koeaika päättyy helmikuussa 2021.

Oikeus velvoitti tuomitun miehen korvaamaan vakuutusyhtiölle asianomistajalle maksetut vakuutuskorvaukset, joiden yhteissumma oli 5585 euroa.

Lisäksi maksuun tuli oikeudenkäyntikuluja 150 euroa.