Lapsi menestyy paremmin koulussa, kun isällä ja lapsella on hyvä, läheinen suhde

Sosteri aloittaa syyskuun alussa Isien illat 0-3-vuotiaille lapsille ja heidän isilleen. Isä on yhtä tärkeä lapsen kehitykselle kuin äiti.

Tuija Pauhu

Sosteri aloittaa isyysryhmän syyskuussa. Ryhmän vetäjinä toimivat perhetyöntekijä, kätilö Katja Kyllönen (vas.) ja perhetyöntekijä, lastenhoitaja Tarja Jääskeläinen.
Sosteri aloittaa isyysryhmän syyskuussa. Ryhmän vetäjinä toimivat perhetyöntekijä, kätilö Katja Kyllönen (vas.) ja perhetyöntekijä, lastenhoitaja Tarja Jääskeläinen.

Isät ovat aktiivisempia lapsen elämässä kuin ennen. Ennen riitti, että isä toi leivän pöytään ja äiti hoiti kodin ja lapset, mutta nyt on toisin. Isyys on muuttunut. Isät ja äidit ovat tasavertaisia toimijoita. Tasavertaisuus tarkoittaa sitä, että isä ei ole mikään äidin apulainen, jota moititaan siitä, ettei tämä osaa pukea lasta oikeanvärisiin, toisiinsa sopiviin vaatteisiin. Isä on yhtä tärkeä ja arvokas lapselle ja lapsenkehitykselle kuin äitikin. Isällä on oma tapansa hoitaa lasta ja jos se on erilainen kuin äidillä, se ei tarkoita sitä, että se on väärin.
Sosterissa isät on huomioitu neuvolassa ja synnytysvalmennuksissa aikaisemminkin, mutta tulevissa isien illoissa keskitytään täysin isyyteen ja isänä olemiseen.

Sosterilta on pyydetty isyysryhmää. Perhetyöntekijä, kätilö, terveydenhoitaja Katja Kyllönen kertoo, että isäryhmään mahtuu enintään kymmenen isää ja heti ilmoittautui yksi isä. Tilausta ryhmälle siis on.
Kyllönen ja perhetyöntekijä, lastenhoitaja Tarja Jääskeläinen aloittavat isien illat 5. syyskuuta. Ryhmä on maksuton ja se kokoontuu viisi kertaa.

Kun isällä ja lapsella on hyvä, läheinen suhde:
- lapsi osaa ratkaista paremmin ongelmia ja menestyy paremmin koulussa
- lapsella on vähemmän häiriökäyttäytymistä
- lapsen itseluottamus on parempi ja hän on tyytyväinen itseensä
- lapsi kokee vähemmän stressiä ja hänellä on parempi mielenterveys
- lapsen on helpompi tulla toimeen toisten kanssa
Lähde: isakortit.fi, ensijaturvakotienliitto.fi

Minna-Liisa Riestola

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.