Plastiikkakirurgi Helena Puontin haaveet terveysmatkailuturismista lähellä toteutumista — Pekingissä kirjoitettiin esisopimus terveysmatkailun aloittamisesta Savonlinnassa

Kaksi kiinalaista matkajärjestäjää tulee tutustumaan seudun tarjontaan toukokuun lopussa.

Soila Puurtinen

Plastiikkakirurgi Helena Puonti uskoo, että suomalainen lääketieteen osaaminen kiinnostaa kiinalaisia asiakkaita. Terveysmatkailun aloittaminen on esisopimuksen allekirjoittamisen jälkeen taas askeleen lähempänä.

Plastiikkakirurgi Helena Puontin haaveet terveysmatkailuturismista Savonlinnaan ovat askel kerrallaan toteutumassa.

Savonlinnan seudun matkailu Oy ja kiinalaiset China Kaiser Tourism Group ja China Zhongxin Tourism Group ovat allekirjoittaneet esisopimuksen, jossa ne päättävät aloittaa yhteistyön edistääkseen Savonlinnan seudulle suuntautuvaa terveysmatkailua Kiinassa.

Tarkoituksena on tarjota kiinalaisille tietoa Suomen edistyksellisestä terveydenhuollosta ja auttaa heitä ymmärtämään pohjoismaista kulttuuria. Yhteistyön merkeissä tullaan aktiivisesti kehittämään ja tarjoamaan uudenlaisia matkailu- ja terveyspalvelupaketteja.

Käytännön yhteistyömuodoista päätetään seuraavassa vaiheessa.

Kohteina Kruunupuisto ja Klinikka Helena

Savonlinnalaiset ovat juuri palailleet Pekingiin tekemältään matkalta, jossa alueen yritykset esittelivät itsensä Pekingin matkatoimistoyrityksille ja median edustajille. Kruunupuisto esitteli järviluontoaktiviteettinsa sekä terveys- ja hyvinvointipalveluiden erityisosaamisensa muun muassa diabetes- ja ravitsemusohjelmien saralla.

Klinikka Helenan johtava lääkäri Helena Puonti kertoi rintasyöpähoidosta Suomessa sekä kehittämästään vaativasta mikrokirurgisesta rintarekonstruktiometodista, jonka avulla uudelleenrakennettuun rintaan on mahdollista palauttaa myös tunto.

Tämä leikkaus tehdään Savonlinnassa ja se on nyt tarjolla myös kiinalaisnaisille, jotka haluavat modernia hoitoa ulkomailla.

Tarjolle valmiita terveys- ja hyvinvointipaketteja

Yhteistyöprojekti jatkuu seuraavaksi Pekingin matkatoimistojen ja median edustajien tutustumisvierailulla Savonlinnaan ja Punkaharjulle toukokuun lopussa, jonka jälkeen alkaa mainoskampanja Pekingissä.

Matkailukohteiden markkinoinnin lisäksi projektin päätarkoituksena on tarjota valmiita matkapaketteja sellaisille Pekingin matkaajille, jotka ovat kiinnostuneita terveydestään ja haluavat yhdistää hyvinvoinnin lomailuun.

Puonti on matkan antiin tyytyväinen.

— Pitkän suunnittelun jälkeen asiat alkavat vihdoin mennä eteenpäin ja kiinalaisten potilaiden saapuminen Savonlinnaan alkaa vaikuttaa yhä todellisemmalta, hän toteaa.

Muitakin yrityksiä mukana Kiina-projektissa

Lehdistötilaisuuden lisäksi matkan aikana avattiin yhteistyöneuvottelut muutaman paikallisen klinikan kanssa.

— Allekirjoitimme jo yhden sopimuksen paikallisen yksityissairaalan kanssa, jonka myötä he lähettävät potilaita meille hoidettavaksi.

Yhteistyöprojektissa ovat mukana Kruunupuisto, Klinikka Helena, Savonlinnan seudun matkailu, Osuuskauppa Suur-Savo, Matka-Kosonen, Oopperajuhlat, Harjunportti, Savonlinna Risteilyt, Punkaharjun matkailu ja Savonlinnan kaupunki.