Aamu alkoi lumisena Kerimäellä — Vaikka enin osa sateista nähdäänkin Etelä- ja Keski-Suomessa voi Savonlinnan seudulla tulla lähipäivinä lunta

Ajokeli voi muuttua iltayöstä alkaen huonoksi lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Lukijan kuva

Kerimäellä ajettiin näin lumisessa säässä Kattilanmäentiellä torstaiaamuna kahdeksan aikaan.
Kerimäellä ajettiin näin lumisessa säässä Kattilanmäentiellä torstaiaamuna kahdeksan aikaan.

Kerimäellä Kattilanmäentiellä saatiin torstaiaamuna ihastella jo lumen kuorruttamaa satumaista maisemaa. Yön aikana maa oli peittynyt valkeaksi lumesta.

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin mukaan muualla Savonlinnan seudulla mahdolliset sateet voivat tulla räntänä ja jopa lumena varsinkin, kun lämpötila painunee yön aikana pakkasen puolelle.

Suurimmat sateet ovat Länsi- ja Etelä-Suomessa, eivätkä välttämättä runsaina yllä Savonlinnan seudulle asti. Sateet voivat kuitenkin levitä seudulle jo torstai-iltapäivän aikana.

Ennusteen mukaan kertymät eivät ole suuria, mutta kuuroja voi tulla järvialueiden laukaisemana.

Perjantai on ennusteiden mukaan torstaita viileämpi päivä. Tulevina päivinä kylmät virtaukset voivat vaikuttaa niin, että järvialueilta syntyy kuuroja, jotka voivat sataa rännän kautta lumena.

Savonlinnan seudulla varoitetaan ajokelistä, joka muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen lumi- tai räntäsateen vuoksi. Onnettomuusriski on kohonnut.

Liikenneturva muistuttaa talvirenkaiden vaihdosta, ja rengasliikkeissä voi olla jo ruuhkaa renkaiden vaihtoon.

Nykylain mukaan talvirenkaita on käytettävä joulukuusta helmikuun loppuun. Nastattomia renkaita saa kuitenkin käyttää ympäri vuoden. Nastallisia saa käyttää marraskuun alusta maaliskuun loppuun tai pääsiäispäivän jälkeiseen maanantaihin. Nastarenkaita saa kuitenkin käyttää muunakin aikana, jos keli sitä edellyttää.