Lauri Kosonen vihreiden puoluekokouksessa: Olen lähes yhtä harvinainen kuin yksisarvinen

Lauri Kososen mielestä ruuantuotanto pitää viedä sisälle.

Timo Seppäläinen

Lauri Kososen mielestä ruuantuotanto pitää viedä sisälle.
Lauri Kososen mielestä ruuantuotanto pitää viedä sisälle.

Savonlinnan seudun vihreiden puheenjohtaja ja puoluekokousedustaja Lauri Kosonen ilmoitti puheenvuorossaan Tampereen puoluekokouksessa olevansa lähes yhtä harvinainen kuin yksisarvinen. Kosonen tarkoitti sitä, että hän on vihreä ja maanviljelijä.

Kososen puheenvuoro käsitteli ilmastonmuutoksen ja ruuantuotannon suhdetta. Hänen mielestään vastaus tähän haasteeseen on ruuantuotannon vieminen sisälle. Silloin voidaan pitää ravinnekierto täysin kontrollissa eikä tarvita kemikaaleja eikä torjunta-aineita.

— Ruuan tuotanto tulevaisuudessa tulee olemaan sisällä. Se vaatii asennemuutosta ja avointa suhtautumista uusiin tekniikoihin ja uusiin tapoihin jalostaa kasveja. Meidän tulee luottaa tutkittuun tietoon ja toimia sen mukaan.
Kosonen paljasti olevansa vihreissä, koska hän uskoo vihreitten pystyvän parhaiten edistämään tulevaisuuden ratkaisujen käyttöönottoa ruuantuotannossa.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.