Viranomaiset ja vapaaehtoiset valmiudessa — juhannuksena vesillä saa tarvittaessa apua

Juhannus on surullisenkuuluisaa hukkumisen aikaa. Kiireellisen avun tarpeessa tulee soittaa ensimmäisenä hätäkeskukseen, muissa tapauksissa oiva apu löytyy Savonlinnan Järvipelastajista.

Soila Puurtinen

Savonlinnan Järvipelastajat aluksensa Pv Pärskeen kyydissä.
Savonlinnan Järvipelastajat aluksensa Pv Pärskeen kyydissä.

Meripelastusseura Savonlinnan Järvipelastajat päivystää ja kiertää Savonlinnan alueen vesiä koko avovesikauden ajan. Järvipelastajat ovat tavoitettavissa kellon ympäri.

Juhannuksena järvipelastajat kiertävät vesiä valppaina.

—Väkeä on paljon liikkeellä vesillä, joten partiomme kiertää mukana vesillä, kertoo Savonlinnan Järvipelastajien puheenjohtaja Esa Hirvonen.

Savonlinnan Järvipelastajien kaksi alusta, Pärske ja Uuras kantavat kyljessään SAR-logoa, josta ne on helppo tunnistaa pelastusaluksiksi. Juhannuksena päivystää Pärske.

Hirvonen painottaa, että hengenvaarallisissa tilanteissa tulee ensimmäisenä ottaa yhteyttä hätäkeskukseen. Savonlinnan Järvipelastajat auttavat yleisimmin tilanteissa, joissa veneen matka on katkennut teknisistä syistä, tai polttoaineen loppuessa.

Veneilykausi alkoi tänä kesänä viime vuotta aiemmin, ja myös järvipelastajilla on ollut enemmän tehtävää.

— Tehtäviä on tänä vuonna ollut noin puolitoista kertaa enemmän kuin viime vuonna.

Savonlinnan Järvipelastajat ovat vapaaehtoistyötä tekevä yhdistys. Yhdistyksen hälytysmiehistössä on 30 pelastajaa. Viime vuonna Savonlinnan Järvipelastajilla oli 114 tehtävää. Apua tarvitsivat 150 ihmistä ja 60 alusta.

Soila Puurtinen

Savonlinnan Järvipelastajien aluksen tunnistaa kyljessä olevasta SAR-kirjainyhdistelmästä.
Savonlinnan Järvipelastajien aluksen tunnistaa kyljessä olevasta SAR-kirjainyhdistelmästä.

Oikaisu 22.6. klo 12.05: Juhannuksena vesillä on Pärske, eivät molemmat alukset. Kuluva kesä on ollut vilkkaampi kuin viime kesä, ei toisin päin.