Vanha ja kodikas Saima-talo saa kahvila-ravintolan kylkeen hotellin

Johanna ja David Taylor alkoivat haaveilla omasta hotellista ajellessaan yhdessä Pohjois-Englannin järviseudulla.

Tuija Pauhu

Vanha ja kodikas Saima-talo saa kahvila-ravintolan kylkeen hotellin

Saima-talo Savonlinnan Linnankadulla astuu jälleen juhannuksen jälkeen uuteen aikaan. Kahvila-ravintola Saima on laajentanut toimintaansa myös hotelliksi: alakertaan ja yläkertaan on remontoitu yhteensä kuusi hotellihuonetta.
Tilat vapautuivat mainostoimistolta ja nukkemuseolta.
Yrittäjä Johanna Taylor on innoissaan. Hän ja miehensä David Taylor ovat pitkään haaveilleet omasta pienestä hotellista.
— Idea sai alkunsa, kun ajelimme yhdessä Pohjois-Englannin järviseudulla ja ihastelimme sikäläisiä B&B-matkailuyrityksiä. Toteutus tulee nyt hieman toisella järviseudulla, heläyttää paluumuuttaja.
Kuuden hotellihuoneen rinnalla avautuu myös lisää kahvila- ja ravintolatilaa, jota voi käyttää pieniin juhlatilaisuuksiin tai kokouksiin. Alakerran väliseiniä ei tarvinnut purkaa, vain avata lukitut ovet.
Johanna Taylor huomauttaa, että väliovien ansiosta pienet juhlat eivät häiriinny, vaikka kahvila palvelee samaan aikaan muitakin asiakkaita.
Saima-talo on kaupungin omistuksessa, ja remontin kustantaa yritys itse. Remontin vastaavana on urakoinut Johanna Taylorin isä Pekka Eskelinen.
Hotellipalvelut solahtavat helposti kahvila-ravintolan kylkeen, sillä Johanna ja David Taylorilla on kummallakin ennestään vankka kokemus hotellialalta Englannista ja Saksasta.
Johanna Taylor kouluttautui restonomiksi kotimaassa, ennen kuin lähti harjoittelemaan ulkomaille.
Pariskunta uskoo, että tulevat hotellivieraat ovat kesän sesonkiaikana turisteja ja sesongin ulkopuolella turistien lisäksi työmatkalaisia.
— Olavinlinnan läheisyys ja vanhan kaupungin miljöö varmasti houkuttavat. Saima-talo on vanha, kodikas ja persoonallinen. Kun se palvelee hotellina, useammalla ihmisellä on mahdollisuus nauttia talon hengestä.
Kaksi hotellihuonetta sijoittuu alakertaan talon toiseen päätyyn, loput neljä yläkertaan. Jokainen huoneista on erikokoinen, erimuotoinen ja saa myös omanlaisensa sisustuksen.
Varausjärjestelmä toimii netissä, ja ensimmäiset vieraat ovat jo ehtineet tehdä varauksensa.
Kahvila-ravintoja ja hotelli Saima on osa Eskelisten perheen perheyritystä, johon kuuluu myös leipomo-kahvila-konditoria Herkku-Pekka Savonlinnan keskustassa.

Tuija Pauhu

17427320.jpg

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.