Peitsaro: Erva-strategiasta huolimatta Savonlinnan seudun kannattaa pyrkiä Pohjois-Savon sote-maakuntaan — Kuopion yliopistosairaalan erityisvastuualue käynnistää strategian uudistustyön

Kuopion yliopistosairaalan erityisvastuualueen sairaanhoitopiirit sopivat viime viikolla käynnistävänsä strategian uudistustyön sekä kansanterveystyön kohentamiseen tähtäävän projektin.

Peitsaro: Erva-strategiasta huolimatta Savonlinnan seudun kannattaa pyrkiä Pohjois-Savon sote-maakuntaan — Kuopion yliopistosairaalan erityisvastuualue käynnistää strategian uudistustyön

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin johtajan Panu Peitsaron mielestä Kuopion yliopistosairaalan erityisvastuualueella käynnistyvä strategiatyö ei sulje pois Savonlinnan seudun kuntien pyrkimystä osaksi Pohjois-Savon sote-maakuntaa.

Peitsaro huomauttaa, että strategian kautta tapahtuva yhteistyön tiivistyminen on hidas prosessi ja että yhteisen sote-maakuntavalmistelun kautta Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin ja Sosterin synergiat saadaan nopeammin käyttöön.

Peitsaron mielestä Sosterin yhteistyö Pohjois-Savon suuntaan toteutuisi parhaiten sote-maakuntauudistukseen liittyvien lakimuutosten kautta. Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin ja Sosterin erikoissairaanhoidon yhdistämistä koskenut selvitystyö ei hänen mielestään silti mennyt hukkaan.

— Kun ensin vahvistuisi se käsitys, että yhteistyöhön edetään sote-maakuntauudistuksen kautta, olisi helpompi lähteä jo ennen uudistuksen toteutumista optimoimaan toimintoja tukipalveluista ja erikoissairaanhoidossa, Peitsaro sanoo.

Strategian askelmerkit katsotaan helmikuussa

Kuopion yliopistosairaalan erityisvastuualueen sairaanhoitopiirit päättivät neuvottelussaan viime viikolla käynnistää strategian uudistustyön sekä yhteisen, kansanterveystyön kohentamiseen tähtäävän terveyshankkeen.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Markku Rossi (kesk.) kertoo, että erityisvastuualueen strategian askelmerkit katsotaan tarkemmin helmikuun 21. päivänä.

— Nykyinen strategia on kymmenen vuotta vanha, joten se kaipaa jo päivitystä. Kyse on koko erva-alueen strategiasta, joka ei suoranaisesti liity Sosterin ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin yhteistyösuunnitelmaan.

Nykyinen strategia on kymmenen vuotta vanha, joten se kaipaa jo päivitystä. — Markku Rossi

Rossi hahmotteli jo ennen viime viikon kokousta Itä-Savolle ajatustaan erva-alueen viiden sairaanhoitopiirin yhteistyön tiivistämisestä ja Pohjois-Karjala-projektin tyyppisestä kansanterveystyön kohentamisprojektista.

Kuopion yliopistosairaalan erityisvastuualueeseen kuuluvat Pohjois-Savon, Etelä-Savon, Itä-Savon, Keski-Suomen ja Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirit.