Lustossa järjestetään lauantaina Sadonkorjuutori – Tarjolla myös monenlaisia aktiviteetteja fatbike-pyöräilystä tuohitöihin

Luston ulkoilmatapahtumassa pääsevät esille kotimaiset, aidot tuotteet ja maut sekä metsään, luontoon, hyvinvointiin ja liikuntaan liittyvät teemat.

Sari Kotivirta

Luston sadonkorjuujuhlassa lauantaina järjestetään muun muassa Syystori.
Luston sadonkorjuujuhlassa lauantaina järjestetään muun muassa Syystori.

Suomen Metsämuseo Luston takapihalla järjestetään lauantaina 12. syyskuuta Sadonkorjuutori, jossa on myynnissä satokauden antimia, kuten hunajaa, lammasvalmisteita, kotimaisia kalasäilykkeitä, karjalanpiirakoita, marja-, sieni- ja yrttituotteita sekä muita maaseudun maukkaita herkkuja.

Ohjelmatarjontaa on kaikenikäisille ja koko perheelle. Työnäytöksissä voi ihastella kädentaitoja, kuten Leo Löppösen moottorisahaveistoa, Unto Forssin päretöitä sekä Punkaharjun Reserviläisten tervanpolttoa Luston rannassa.

Työpajassa pääsee askartelemaan oman syyskranssin ja perheen pienimmille on tarjolla talutusratsastusta Aurinkolaukan islanninhevosilla sekä puun kuormausta simulaattorilla. Myös työvälineitä teroitetaan pientä korvausta vastaan.

Metsään ja hyvinvointiin liittyviä teemoja esitellään eri pisteissä ja aktiviteeteissa. Kruunupuisto kertoo palveluistaan, kuten välinevuokrauksesta, opastetuista retkistä sekä muista liikunta- ja hyvinvointipalveluista. Pisteellä pääsee myös testaamaan, kuinka sujuu fatbike-pyöräily harjumaastossa.

SaimaaLife ja tuohitaituri Kaija Karri luovat yhdessä luonnollisia hyvinvointikokemuksia. Tarjolla on elämänmakuisia tarinoita ja käsityön tuomaa hyvää oloa tuohitöiden äärellä.

Tasatunnein halukkaat pääsevät myös pienelle rauhoittavalla metsäkierrokselle. Aktiivisempaan metsässä liikkumiseen tarjoaa vaihtoehdon Olavin retkeilijöiden tekemä omatoiminen suunnistusreitti harjualueella. Kartta suunnistusalueesta on jaossa tapahtumassa.

Museoravintola Nila tarjoilee sadonkorjuulounasta, ja tunnelmaa tapahtumaan luo Laura Vartion haitarimusiikki.

Luston auditoriossa voi katsoa kahta lyhytelokuvaa: Savonlinnan parturi - Hiustenveistäjä Taneli Muhonen ja Karvan verran. Tilaisuudessa on paikalla elokuvien ohjaaja-käsikirjoittaja Anne Välinoro. Esitys alkaa kello 13.

Luston Sadonkorjuujuhla lauantaina 12.9. klo 10–15. Lustontie 1, Punkaharju.