Savonlinnan kaupunki on aloittanut nuorisotyön NuTun konkurssin jäljiltä — Posse on yhä kiinni

Punkaharjulla ja Kerimäellä on tilat auki, kantakaupungistakin pitää jotain pian löytyä.

Tuija Pauhu

Nuorisotalo Posse Kaarlonkadulla oli aiemmin Savonlinna kantakaupungin nuorisotyön keskipiste, mutta nyt tilan kohtalo on epäselvä ja ovet ovat kiinni.
Nuorisotalo Posse Kaarlonkadulla oli aiemmin Savonlinna kantakaupungin nuorisotyön keskipiste, mutta nyt tilan kohtalo on epäselvä ja ovet ovat kiinni.

Savonlinnan kaupunki avasi Punkaharjun nuorisotilan tiistaina ja Kerimäen tila avataan tänään torstaina iltapäivällä.

Tällä hetkellä kaupungilla on töissä kolme nuoriso-ohjaajaa ja huhtikuun ensimmäisellä viikolla aloittaa neljäs.

— Palataan samoihin aukioloaikoihin kuin tiloissa on aiemminkin ollut, mutta ei jumituta pelkästään tilojen aukipitoon. Mietitään toiminnan kehittämistä, sitä, miten tavoitettaisiin mahdollisimman paljon nuoria. Tässä varmaan nuoret itse ovat parhaita asiantuntijoita ja vinkkejä toivotaan tulevan, kertoo kaupungin vapaa-aikapäällikkö Simo Räty.

Kesäksi on jo suunniteltu sekä päivä- että yöleirejä ja koulunuorisotyötä on saatu käyntiin.

Toiminnassa oli reilun kuukauden tauko. Kaupungin rekrytoimat nuoriso-ohjaajat aloittivat työnsä viikko sitten, ja nuorisotyötä aiemmin tehnyt NuTu ry lopetti toiminnan helmikuun alussa.

Yksi ohjaajista oli jo NuTullakin töissä. Rädyn mukaan henkilöstöresurssi on sama kuin Nutulla oli.

Posse pois pelistä?

Savonlinnan kantakaupungissa tilanne on edelleen ongelmallinen. NuTun konkurssipesä omistaa 89 prosenttia Nuorisotila Possen Kaarlonkadulla omistavasta kiinteistöyhtiöstä eikä tilaa kaupungin 11 prosentin siivulla hallita.

Räty on ilmoittanut kaupungin halusta vuokrata tila nuorisotyön käyttöön jo kuukausi sitten ja pyrkinyt senkin jälkeen yhteydenottoihin, mutta neuvotteluihin konkurssipesän kanssa ei ole toistaiseksi päästy.

— Meillä on henkilökuntaa avata toiminta nopeastikin, kun vain saataisiin seinät. Muut tilat oli helpompi avata uudelleen, koska ne ovat kaupungin omistuksessa.

Rädyn mukaan on mahdollista, että Posse putoaa pelistä pois kokonaan. Kaupungilla on kyllä muita tiloja tarjolla.

— Tottakai olisi helpompi jatkaa ennestään tutulla paikalla. Kokonaan uuden tilan valmisteluun menee aikaakin, mutta pakko on muuta keksiä, jos ei Posse onnistu.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet