Punkaharjulla luistellaan perjantaina kynttilöiden valossa — perinteisen soihtuluistelun lähtöpaikka vaihtui Tuunaansaaren eteläkärkeen

Punkaharjun Soihtuluistelu toteutuu perjantaina. Tapahtuman lähtöpaikka muuttui entisestä Tuunaansaaren eteläkärkeen.

Markus Kaskinen

Soihtuluistelua on järjestetty jo useana vuonna ja siitä on tullut perinne Punkaharjulla. Kuva vuodelta 2018.
Soihtuluistelua on järjestetty jo useana vuonna ja siitä on tullut perinne Punkaharjulla. Kuva vuodelta 2018.

Punkaharjun perinteinen Soihtuluistelu, luistelutapahtuma tuikkujen valossa, toteutuu tulevana perjantaina 22.2., muutamin ohjelmamuutoksin.

— Siirrämme tapahtuman lähtöpisteen Tuunaansaaren eteläkärkeen varalähtöpaikallamme, lähtösuoran virtapaikan ohi 900 metriä päähän vuokraamosta, Markus Kaskinen Matkailukeskus Harjun Portista kertoo.

Järjestäjien mukaan tapahtuma houkuttaa jäälle yleensä 300—400 luistelijaa, mutta näiden lisäksi myös paljon kävelijöitä ja hiihtäjiä jäälle tunnelmasta nauttimaan.

— Luistelureitillä pysyessä ei ole turvallisuusongelmaa virtapaikalla, mutta iltapimeässä on riski että kävelijät ja hiihtäjät eivät noudata tai huomaa reitti-ohjeistuksia, joten haluamme varmistaa tapahtuman turvallisuuden lähtöpaikan siirtämisellä.

Luistelureitit avoinna jälleen torstaina

Harjun Portin rannan kota-baari on tapahtumailtana kiinni, makkara- ja mehumyyntipiste järjestetään Tuunaansaareen eteläkärkeen.

Tapahtumassa valaistaan koko auki oleva luistelureitti ulkotulilla ja jätkänkynttilöillä Kruunupuistoon, Valkialammelle ja Kaarnalahteen.

Harjun Portti suosittelee tapahtumaan saapumista vain luistelumielessä, sillä tänä talvena reittien vierellä ei kulje viime vuosilta tuttuja hiihtolatuja.
Soihtuluistelu-tapahtuma on ilmainen.

Harjun Portin alueen luistelureitit avautuvat lämpimän jakson jälkeen jälleen torstaina 21. helmikuuta. Reitin kunnosta ja vallitsevasta lähtöpaikasta viestitään luistelupäiväkirjassa Harjun Portin kotisivuilla.

Soihtuluistelu Punkaharjulla perjantaina 22. helmikuuta kello 18. Lähtö Tuunaansaaren eteläkärjestä.

Luetuimmat