Hoivakoti Anna ja Aatu siirtyy yrityskaupan myötä pohjoismaisen Humana ab:n omistukseen — Yrityskauppa ei vaikuta hoivakodin toimintaan eikä työsuhteisiin

Annan ja Aatun yrittäjät myivät hoivakodin Coronaria Hoivalle elokuussa. Nyt Coronaria Hoiva vaihtaa omistajaa.

Soila Puurtinen

Toimitusjohtaja Pasi Kohtala kertoo, että yrityskauppa ei vaikuta Coronarian palvelutalojen asiakassopimuksiin, asiakaspalvelutyöhön eikä henkilökunnan työsuhteisiin.
Toimitusjohtaja Pasi Kohtala kertoo, että yrityskauppa ei vaikuta Coronarian palvelutalojen asiakassopimuksiin, asiakaspalvelutyöhön eikä henkilökunnan työsuhteisiin.

Hoivakoti Anna ja Aatu Putikossa vaihtaa jälleen omistajaa, kun pohjoismainen sosiaalipalvelualan yritys Humana ab ostaa kaikki Coronaria Hoiva Oy:n osakkeet Coronaria Oy:ltä.

Hoitokodin yrittäjät myivät Annan ja Aatun Coronaria Oy:lle viime kesänä.

Humanan ja Coronarian välinen yrityskauppa vaatii vielä Suomen kilpailuviranomaisen hyväksynnän. Yrityskaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2019 ensimmäisellä vuosipuoliskolla, viimeistään vuoden 2019 jälkimmäisellä vuosipuoliskolla.

— Yrityskauppa ei tuo muutoksia asiakassasopimuksiin, asiakaspalvelutyöhön eikä työsuhteisiin, kertoo Humana Oy:n maayhtiönä toimivan Arjessa Oy:n toimitusjohtaja Pasi Kohtala.

Coronarialla on Etelä-Savossa Annan ja Aatun lisäksi Kotikylä Tupala Mikkelissä.

Yrityskaupan myötä Humana kasvaa yhdeksi johtavaksi sosiaalipalveluiden tuottajaksi Suomessa. Se vahvistaa merkittävästi asemaansa mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, kehitysvammaisille sekä ikäihmisille kohdennettujen asumis- ja hoivapalveluiden tuottajana.

Yrityskaupan arvo on 71 miljoonaa euroa.

Humana tuli Suomen markkinoille vuonna 2016 ostettuaan Arjessa Oy:n. Humanalla tai Arjessa Oy:llä ei ennestään ole toimintaa Etelä-Savossa.

Fakta: Hoitokoti Anna ja Aatu

Perustettu lokakuussa 2002 Punkaharjun Putikkoon.

Tarjoaa tehostettua palveluasumista vanhuksille.

Perustajat Hanna Laamanen, Anne-Mari Turtiainen ja Heli Malinen.

Osa Coronaria Oy:tä 1.9.2018 alkaen.

Henkilökuntaa Annassa ja Aatussa on 15, asukkaita 21.