Yhdeksän bussivuoroa poistuu Savonlinnan liikenteestä, kun perinteikäs Savonlinja karsii reittejään

Helsingin, Mikkelin ja Juvan vuoroja karsitaan sekä viikolla että viikonloppuna.

Soila Puurtinen

Savonlinja karsii vuorojaan sekä arki- että viikonloppuliikenteestä Helsinkiin, Mikkeliin ja Juvalle.
Savonlinja karsii vuorojaan sekä arki- että viikonloppuliikenteestä Helsinkiin, Mikkeliin ja Juvalle.

Savonlinjan kaukoliikenteen remontti tarkoittaa yhdeksän bussivuoron loppumista Savonlinnan liikenteestä. Toinen kaukovuorojen ajaja Onnibus ei ole ilmoittanut linjojen vähentämisestä.

Pois ovat jäämässä 1. tammikuuta alkaen Helsingistä arkipäivisin sekä sunnuntaisin kello 17.30 lähtevä bussi, joka on perillä Savonlinnassa kello 22.40. Myös Savonlinnasta Helsinkiin viikonloppuisin kello 10.25 lähtevä vuoro loppuu.

Helsinki-Savonlinna -suunnan arkiliikenteeseen jää kuusi vuoroa ja Savonlinna-Helsinki -välille viisi.

Lauantaisin Helsingistä tulee neljä ja sinne lähtee kolme vuoroa. Sunnuntaisin Savonlinnasta lähtee Helsinkiin neljä ja Helsingistä Savonlinnaan kolme vuoroa.

Onnibussi liikennöi Savonlinnaan ja takaisin kaksi vuoroa joka päivä. Loput linjat ovat Savonlinjan.

Kahdeksaksi töihin tulevat jäävät bussitta

Myös yhteydet Mikkeliin heikkenevät. Arkiaamuisin kello 6.40 Savonlinnasta lähtevä vuoro jää pois, samoin lauantaisin kello 13.20 lähtevä vuoro.

Mikkelistä ei enää jatkossa pääse Savonlinnaan lauantaisin kello 9.00 eikä 12.25 lähtevillä vuoroilla.

Juvalle ajavista busseista liikenne loppuu maanantaista perjantaihin kello 10.25 ajettavalla vuorolla. Juvalta ei pääse vuodenvaihteen jälkeen Savonlinnaan kello kahdeksaksi töihin, sillä arkisin kello 6.40 Savonlinnaan lähtevä vuoro lakkautuu samoin kuin kello 13.05 lähtevä vuorokin.

Aluejohtaja Teuvo Punavaaran mukaan uudistuksia on suunniteltu jo pitkään, koska esimerkiksi autojen ja kuljettajien kierto on haluttu optimaaliseksi. Lisäksi toimialalla tapahtuvat jatkuvat muutokset edellyttävät mittavampia toimenpiteitä myös Savonlinjalla.

Netistä saa liput halvemmalla

Savonlinja suuntaa tarjouksia jatkossa kanta-asiakkailleen. Halvimmat liput saa Linjalla-mobiilisovelluksen tai Savonlinjan nettisivujen aikatauluhaun kautta. Lipun voi saada jopa eurolla. Lipun voi ostaa myös bussista, mutta silloin lipun hinta määräytyy kilometrien perusteella.

Onnibussinkin liput voi ostaa netissä, ja tarjouksesta voi saada hyvällä tuurilla lipun yhdellä eurolla lisättynä euron palvelumaksulla. Lippuja ei voi maksaa käteisellä bussissa, mutta pankkikortti käy.