Savonlinnalainen kapustaukko Jarmo Kasanen Vuoden vapaaehtoinen -kilpailun finaaliin — voittaja julkistetaan 1. joulukuuta

Tuija Pauhu

Jarmo Kasanen (oik.) on yksi kymmenestä suomalaisesta vapaaehtoisesta, joiden joukosta raati valitsee Vuoden vapaaehtoisen. Arkistokuva.
Jarmo Kasanen (oik.) on yksi kymmenestä suomalaisesta vapaaehtoisesta, joiden joukosta raati valitsee Vuoden vapaaehtoisen. Arkistokuva.

Savonlinnalainen Jarmo Kasanen on päässyt Vuoden vapaaehtoinen -kilpailun finaaliin kymmenen parhaan joukkoon.

Valtakunnallisesti vuosittain palkittavan Vuoden vapaaehtoinen -kampanjan tavoitteena on jakaa tunnustusta Suomen lukuisille vapaaehtoisille sekä lisätä vapaaehtoistoiminnan näkyvyyttä ja arvostusta.

Savonlinnalainen Kasanen äänestettiin yleisöäänestyksessä Suomen kymmenen eniten ääniä saaneiden vapaaehtoisten joukkoon. Yleisöäänestyksessä oli mukana 68 alkusyksystä ehdokkaiksi ehdotettua vapaaehtoistoimijaa. Yleisöäänestys oli avoinna lokakuun ajan.

Kilpailun voittajan päättää raati ja voittaja palkitaan 1. joulukuuta Vapaaehtoistoiminnan messuilla Helsingissä. Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saaja toimii seuraavan vuoden ajan vapaaehtoistoiminnan lähettiläänä.

Vuoden vapaaehtoinen -kampanjassa haetaan henkilöä, joka voi olla pitkän linjan toimija tai innostava tulokas vapaaehtoistoiminnan saralla. Hän voi toimia vapaaehtoisena millä alalla tahansa ja missä päin Suomea tahansa.

Ahkera toimija ja kapustaukko

Savonlinnalainen Kasanen on toiminut vapaaehtoisena Savonlinnan seudulla yli 10 vuoden ajan. Hän on ollut erityisen aktiivinen ikäihmisille kohdistuvassa auttamistyössä, kuten nurmikon ajossa, lehtien haravoinnissa tai lumitöissä.

Kasanen on tullut paikkakunnalla myös tunnetuksi miesten oman ruokakerhon järjestämisestä. ”Kapustaukot” ovatkin kokoontuneet vuodesta 2013 lähtien.

Kerhon miehet ovat keski-iältään liki 80-vuotiaita ja pari vanhinta 88-vuotiaita. He valmistavat itse kustantamistaan tarvikkeista sekä perinneruokia että gourmetia.

He tekevät vuosittain eri järjestöille ja yhteisöille palvelukeikkoja valmistaen ruokia 50—100 henkilölle ja kahvileivät ja tarjoilut jopa 200 henkilön yleisölle.

Lisäksi he käyvät palvelu-talossa muutaman kerran vuodessa makkaran- ja letunpaistossa ja tarjoilussa. Työ on kokonaisuudessaan palkatonta eikä matkakulujakaan ole veloitettu. Kokoontumisia ja keikkoja on yhteensä vuodessa liki 100.

Kasanen hoitaa ryhmän vetäjänä tarvikkeiden hankinnan ja työn suunnittelun.

Itä-Savo kertoi Jarmo Kasasen seniori-ikäisille vetämän kokkikerhon toiminnasta Kapustaukoista näyttävällä kuvajutulla toukokuussa. Juttu on tilaajien luettavissa täällä. Jutun pääset myös lukemaan, kun hankit ilmaisen kahden viikon koetilauksen.

Uusimmat uutiset