Savonlinnasta ennakkoääniä seurakuntavaaleissa noin 2 500

Edellisissä seurakuntavaaleissa 2014 ennakkoääniä annettiin Savonlinnan seurakunnassa noin 500 ääntä enemmän.

Katja Juurikko

Seurakuntavaaleihin on voinut äänestää ennakkoon viime viikolla. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 18.11.

Savonlinnan seurakunnassa äänestysaktiivisuus seurakuntavaalien ennakkoäänestyksessä jäi edellisvaaleista. Nyt ennakkoäänestyksessä annettiin seurakunnasta ääniä noin 2 500, kun neljän vuoden takaisissa vaaleissa ennakkoääniä annettiin noin 3 000.

Luvut eivät ole täysin vertailukelpoiset, sillä Rantasalmen seurakunta liittyi Savonlinnan seurakuntaan seurakuntaavaalien jälkeen.

Tarkkaa lukua syksyn vaalien ennakkoäänimäärästä ei voida vielä antaa, sillä posti voi tuoda ennakkoääniä muista seurakunnista.

Vuoden 2014 seurakuntavaaleissa valtaosa äänistä annettiin ennakkoon. Tuolloin äänimäärä yhteensä oli 3 740. Äänestysprosentti vaaleissa oli 14,6.

Ennakkoäänestys päättyi lauantaina. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 18.11. Tuolloin äänestys järjestetään Savonlinnan seurakuntakeskuksessa klo 11—20.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet