Kerrostalo evakuoitiin yöllä Mikkelin Ristiinassa rajun tulipalon takia — Yksi asunto tuhoutui täysin, asukkaat hyppäsivät pakoon parvekkeelta

Palokunta kiittelee kerrostalon asukkaita, jotka menivät oikeaoppisesti odottamaan pelastuslaitoksen saapumista asuntojensa parvekkeille.

Arkisto

Kerrostalo evakuoitiin yöllä Mikkelin Ristiinassa rajun tulipalon takia — Yksi asunto tuhoutui täysin, asukkaat hyppäsivät pakoon parvekkeelta

Mikkelin Ristiinassa, Pellosniemellä Karsikkoniementiellä sijaitsevassa nelikerroksisessa kerrostalossa syttyi tulipalo tiistain ja keskiviikon välisenä yönä hieman ennen puoltayötä. Yksi kerrostaloasunto tuhoutui tulipalossa täysin ja sen asukkaat kuljetettiin sairaalaan jatkotutkimuksiin.

Kerrostalossa on yhteensä 28 asuntoa. Palokunta evakuoi kerrostalosta yhteensä 20 ihmistä. Osa talon asukkaista oli jo poistunut asunnoistaan palokunnan saavuttua paikalle. 

Pelastuslaitoksen mukaan kerrostalon toisessa kerroksessa syttynyt huoneistopalo oli erittäin voimakas ja siinä syntyi runsaasti palokaasuja ja lämpöä. Asunto, jossa tulipalo syttyi, oli kaksio ja siellä oli sisällä kaksi ihmistä. He pakenivat palavasta asunnosta parvekkeelle ja lopulta hyppäsivät sieltä alas, kun olo kuumalla parvekkeella kävi mahdottomasti. Pudotusta maahan oli noin kaksi metriä. Heidät toimitettiin sairaalaan jatkotutkimuksiin. 

Asunnon lisäksi palo levisi porraskäytävään, sillä huoneiston rappukäytävään vievä ulko-ovi paloi tulipalossa kokonaan. Porraskäytävä ja palaneen huoneiston parvekkeen yläpuolella olevat parvekkeet kärsivät merkittävistä palo- ja savuvahingoista. Useampaan kerrostalon huoneistoon tuli savuvahinkoja.

Palokunta kiittelee kerrostalon asukkaita, jotka menivät oikeaoppisesti odottamaan pelastuslaitoksen saapumista asuntojensa parvekkeille. Koska palo oli raju ja palaneen asunnon ja porraskäytävän välinen ovi paloi, olisi pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan voinut olla "erittäin kohtalokasta poistua huoneistoista kuumaan ja savun täyttämään porraskäytävään".

Talon asukkaiden evakuointi tapahtui porraskäytävän kautta ja sen aikana pelastettavat käyttivät pelastautumishuppuja. 

Ihmisten lisäksi palomiehet pelastivat kerrostalosta neljä kissa, jotka menivät tilapäismajoituksen Mikkelin paloasemalle. Kissat toimitetaan aamulla löytöeläintalolle. 

Juttua korjattu 14.2.2018 kello 17.09. Kerrostalossa on yhteensä 28 asuntoa, ei 23.