Keskikaupungin kumppanuuspöytä koolla keskiviikkona — Pääsisikö kaupungissakin viljelemään?

Kaupunginjohtaja Janne Laine on kutsuttu kumppanuuspöytään esittelemään talousarvioesitystään.

Mari Koukkula

Pääsisikö kaupungissakin viljelemään vihanneksia? Tätä ja monta muuta asiaa kysytään kaupunkikeskustan kumppanuuspöydässä.
Pääsisikö kaupungissakin viljelemään vihanneksia? Tätä ja monta muuta asiaa kysytään kaupunkikeskustan kumppanuuspöydässä.

Savonlinnan keskustaajama-alueen kumppanuuspöytä kokoontuu keskiviikkona. Kumppanuuspöydän käsittelyyn tulee muun muassa aloite, jossa kysytään, voisiko kerrostaloasukkaiden ja muiden kaupunkilaisten yhteiseen käyttöön saada viljelylaatikoita multineen tai voisiko kaupunkikeskustan tuntuman ajatella yhteiskasvimaata. Aloitteen on jättänyt Savonlinnaan hiljattain muuttanut asukas.

Kumppanuuspöydät ovat lähidemokratian muoto, jossa kaupunkilaiset voivat ehdottaa asioita kaupungin valmisteluun ja päätöksentekoon. Tilaisuus on kaikille avoin. Aloitteita voi esittää kumppanuuspöydän kokoontumisessa tai etukäteen sähköpostilla lahde.vaikuttaa@gmail.com.

Keskustaajama-alueen kumppanuuspöytä kattaa kaikki kaupunkitaajamassa taajamamerkkien välissä olevat kaupunginosat — ydinkeskustan lisäksi siis esimerkiksi Kellarpellon, Pihlajaniemen, Miekkoniemen, Nojanmaan ja Nätkin.

Keskustan kumppanuuspöydän puheenjohtaja Jyrki Huttunen on kutsunut tilaisuuteen kaupunginjohtaja Janne Laineen, jonka hän toivoo esittelevän talousarvioesitystään ensi vuodelle. Laineen on määrä julkistaa esityksensä aikaisemmin samana päivänä.

— Raflaavana keskustelun avauksena voisi kysyä vaikka, suljetaanko uimahalli vai säästetäänkö jostain muusta, Huttunen sanoo.

Huttunen pohtii sitäkin, voisiko kumppanuuspöydässä käydä läpi jätevesiasetuksen edellyttämiä jätevesiremontteja eri kaava-alueilla.

Keskikaupungin kumppanuuspöytä kokoontuu pääkirjasto Joelissa keskiviikkona 23.10. kello 17—19.