Uudet kansanedustajat allekirjoittavat tiistaina valtakirjansa eduskunnassa — Keskiviikkona alkaa jo täysi tohina

Valtakirjat jaetaan edustajille eduskunnassa, ja valtioneuvoston oikeuskansleri tarkastaa ne heti sen jälkeen.

Timo Seppäläinen

Savonlinnan seudulta eduskunnassa nähdään seuraavat neljä vuotta Hanna Kosonen ja Heli Järvinen.
Savonlinnan seudulta eduskunnassa nähdään seuraavat neljä vuotta Hanna Kosonen ja Heli Järvinen.

Uudet kansanedustajat saavat valtakirjansa tiistaina 23. huhtikuuta. Valtakirjoilla he edustavat kansaa valtiopäivillä eli eduskunnassa.

Savonlinnan seudulta eduskuntaan valittiin Heli Järvinen (vihr.) ja Hanna Kosonen (kesk.).

Valtakirjat jaetaan edustajille eduskunnassa, ja valtioneuvoston oikeuskansleri tarkastaa ne heti sen jälkeen. Valtakirjojen luovuttamisen ja tarkastamisen yhteydessä tarkastetaan myös kansanedustajan henkilöllisyys.

Jos edustaja myöhästyy, ja kansleri ei ole enää paikalla, tai jos edustaja ei pääse hakemaan ja tarkastuttamaan valtakirjaansa tiistaina, hän voi hakea sen myöhemmin keskuskanslian päivystyspisteestä.

Keskiviikkona eduskuntatyö alkaa täysistunnolla kello 12. Silloin pidetään muun muassa puhemiehen ja varapuhemiesten vaalit. Keskiviikkona on lisäksi eduskuntaryhmien järjestäytymiskokouksia.

Torstaina pidetään valtiopäivien viralliset avajaiset sekä valtiopäiväjumalanpalvelus. Eduskuntaryhmät neuvottelevat valiokuntien puheenjohtajista.

Perjantaina suurimman eduskuntaryhmän puheenjohtaja kutsuu eduskuntaryhmien edustajat neuvotteluun, jossa sovitaan vetäjästä hallitusneuvottelujen tunnusteluvaihetta varten. Lisäksi samalla sovitaan eduskuntaryhmien vastausten määräajasta.