Elinkeinojohtaja Janne Weander: Elinkeinoelämässä hyvä vire – Savonlinnan kaupungin elinkeinopalveluilla kysyntää

Hankkeet tuovat yrittäjille monenlaisia mahdollisuuksia. Kaupunki teki viime vuonna sopimuksia yritysten ja ammattikorkeakoulun kanssa yli sadan miljoonan euron investointien toteuttamisesta.

Tuija Pauhu

Elinkeinojohtaja Janne Weander kiittelee Savonlinnan elinkeinoelämän positiivista virettä. Kesällä hän avasi Harjun Kesäraitti -tapahtuman Punkaharjulla.
Elinkeinojohtaja Janne Weander kiittelee Savonlinnan elinkeinoelämän positiivista virettä. Kesällä hän avasi Harjun Kesäraitti -tapahtuman Punkaharjulla.

Savonlinnan elinkeinojohtaja Janne Weander kiittelee, että Savonlinnan elinkeinoelämän positiivinen vire jatkuu. Tekijöille on töitä ja tekijöitä haetaan nyt valtakunnallisesti.

— Uusia yrityksiä perustettiin viime vuonna 206 kappaletta ja työttömyys on laskenut yli 12 prosenttia vuoden aikana, Weander toteaa kaupungin tiedotteessa.

Kaupunki esittelee elinkeinotoimen saavutuksia tarkemmin lehdistölle tiistaina.

Hankkeet tuovat yrittäjille mahdollisuuksia valmennuksiin ja yritysverkostojen toimintaan

Savonlinnan kaupungin sekä hankeyhtiön hankekanta on kasvanut 38 prosenttia vuoden 2016 tasosta. Hankekanta on nyt 14,6 miljoonaa euroa.

Tämä näkyy Weanderin mukaan yrittäjien arjessa siten, että mahdollisuuksia erilaisiin valmennuksiin ja yritysverkostojen toimintaan on yhä enemmän tarjolla hanketoiminnan kautta.

— Esimerkiksi Digiportaat-hanke tarjoaa pk-yrityksille maksutonta neuvontaa digitaalisaation hyödyntämisessä seuraavan kahden vuoden ajan. ROIHU-hankkeen tiimoilta järjestetään sparrausta start-upeille ja tuoreille yrityksille pitkin vuotta.

ROIHU-hankkeen tilaisuuksiin on ottanut osaa jo yli sata savonlinnalaista yrittäjää tai yrittäjäksi aikovaa.

Soila Puurtinen

Matkailuinvestointihanke Oraviin , Yrjö Laakkonen ,Janne Laine ja Merja Laakkonen
Matkailuinvestointihanke Oraviin , Yrjö Laakkonen ,Janne Laine ja Merja Laakkonen

Kaupunki teki viime vuonna sopimuksia yritysten ja ammattikorkeakoulun kanssa yli sadan miljoonan euron investointien toteuttamisesta

Hankkeiden kehittämispalveluiden lisäksi kaupunki tarjoaa myös yritysneuvontaa toimiville yrityksille.

— Viime vuonna Savonlinnaan kanavoitui myös yritystukia ELY-keskuksen kautta saman verran kuin suurempaan naapurikaupunkiimme. Tämä mittari kertoo elinkeinoasiamiestemme aktiivisesta työstä sekä vireästä ja kasvuhakuisesta yrityselämästä, Weander toteaa tiedotteessa.

Kaupunki teki viime vuonna sopimuksia yritysten ja ammattikorkeakoulun kanssa yhteensä yli sadan miljoonan euron investointien toteuttamisesta Savonlinnaan. Näitä investointeja on jo käynnistynyt noin 70 miljoonalla eurolla, mikä tarkoittaa noin 200:taa työpaikkaa.

Weander korostaa tiedotteessa, että kaupunki on tehnyt erityisiä panostuksia myös teknologiapuiston kehittämiseksi, jonka koulutus- ja työpaikkamäärä on kasvanut tasaisesti. Teknologiapuiston yritykset ovat luoneet jo yli sata miljoonaa euroa liikevaihtoa Savonlinnaan.

Valtakunnalliseen rekrytointikampaanjaan haetaan lisää yrityksiä

Elinkeinopalvelut ovat aloittaneet valtakunnallisen rekrytointikampanjan, johin haetaan nyt mukaan yrityksiä.

Kampanjassa on lupaus työpaikasta, asumisesta ja tarvittaessa myös koulutuksesta työtehtävään.

Rekrytointikampanjassa ovat mukana ammattiopisto Samiedu, Savonlinnan vuokratalot oy sekä alueen yritykset.

Elinkeinopalvelut ovat laajentaneet tarjoomaansa myös Yrityskummit-yhteistyön sekä KasvuOpen-sparrauksen kautta. Valtakunnallisen KasvuOpenin semifinaaliin pääsivät maaliskuussa savonlinnalaiset yritykset eLive Ecosystem Oy, Mustan Virran Panimo Oy, Neuvonen Palvelut & Tietokoneliike, Savonlinna Saimaan Vuokravenho Oy ja Teknosavo Oy.

”Yritysten aktiivisuus näkyy myönteisenä työllisyyskehityksenä”

Valtakunnallisessa Suomen yrittäjien Pk-yritysbarometrissa EK:n Kuntarankingissa Savonlinnan yritysten aktiivisuus oli valtakunnan vertailussa hyvällä tasolla.

Tämä Weanderin mukaan kertoo siitä, että että tilastojen mukaan Savonlinnassa toimivien yritystoiminta on kehittynyt myönteiseen suuntaan ja on valtakunnallisessa vertailussa hyvällä tasolla.

— Seutukuntatasolla yritysten aktiivisuus näkyy myönteisenä työllisyyskehityksenä. Samoissa tutkimuksissa yritykset kokevat, että yritysilmapiirissä ja elinkeinopolitiikassa on kehitettävää ja Savonlinnan sijainti koetaan haasteelliseksi yritystoiminnalle, tiedotteessa todetaan.

Matkailussa satsataan tapahtumien kehittämiseen ja kansainväliseen yhteistyöhön

Savonlinnan kaupunki on uudistanut matkailuorganisaatiotaan ja panostuksia on lisätty erityisesti yritysvetoisen Savonlinnan Seudun Matkailu Oy:n kehittämiseksi.

Vuonna 2018 yhtiön toimitusjohtajana aloittanut Jaana Komi toteaa tiedotteessa, että Savonlinnan matkailukenttä on täynnä mahdollisuuksia.

Tammi-marraskuussa 2018 kaikkien majoitusliikkeiden huonekäyttöaste Savonlinnan seudulla on kasvanut 5,1 prosenttia.

— Kaupunki panostaa matkailussa erityisesti tapahtumien kehittämiseen kansainvälisen yhteistyön lisäksi. Hankkeet, kuten Savonlinna Illumination, tuovat oman lisämausteensa matkailukaupungin viihtyisyyteen, tiedotteessa todetaan.

Savonlinnan seutukunnassa majoitusliikkeiden rekisteröityjen yöpymisten kokonaismäärä joulukuussa 2018 oli 18 408 yöpymisvuorokautta, mikä oli 23,2 prosenttia enemmän kuin joulukuussa 2017.

Lisätty yksi KasvuOpen semifinalisteista kelo 13.