Lukuvuoden alku jännittää — vastavalmistunut koulunkäynnin ohjaaja sai ensimmäisen työpaikan Anttolasta

Janne Hirvonen vaihtoi alaa 30-kymppisenä ja uskoo viihtyvänsä uudessa työssä.

Timo Seppäläinen

Janne Hirvonen vaihtoi myyntityöt koulumaailmaan.

Koulunkäynnin ohjaaja Janne Hirvonen jännittää lukuvuoden alkua Anttolan koulussa. Se on keväällä valmistuneen miehen ensimmäinen työpaikka.

Hän tuntee olevansa omalla alallaan ja uskoo viihtyvänsä koulumaailmassa.

— On mielenkiintoista nähdä, miten arki oppilaiden kanssa sujuu, kun ei heitä jätäkään lyhyen työssäoppimisjakson jälkeen.

31-vuotias Janne Hirvonen naurahtaa, ettei ole katunut päätöstään siirtyä myyjän tehtävistä koulunkäynnin ohjaajaksi. Tavoitteena oli löytää ammatti, jossa voisi aidosti auttaa toisia ihmisiä, ja osuma oli napakymppi, etenkin, kun työpaikka löytyi heti valmistumisen jälkeen.

Hirvosen mukaan osa opiskelukavereista on onnistunut saamaan työn, osa vielä etsii sitä.

Omissa suunnitelmissa on ensin hankkia kokemusta ohjaajan työstä. Myöhemmin kiinnostaisi suorittaa alan erityisammattitutkinto, eivätkä sosionominkaan paperit ole pois suljettu, jos ne voisi suorittaa monimuoto-opiskeluna.

— Aikaisemmin ajattelin, että viime mainitut opinnot kestäisivät liian pitkään. Viime talvena yllätyin myönteisesti kaikesta siitä tietomäärästä, mikä opetuksessa liittyi lasten kasvuun ja kehitykseen.

Hän arvelee hyötyneensä nykyisessä ammatissaan aiemmasta työkokemuksestaan myyjänä.

— Siitä huolimatta, että myyjänä ei varsinaisesti ollut tekemisissä lasten ja nuorten kanssa.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.