Savonlinna neuvottelee maakunta-asiasta Mikkelin ja Kuopion kaupunginhallitusten kanssa – Kaupunginhallitus päätti asiasta yksimielisesti

Kaupunginhallitus päätti äänin 6–3, että Sanna Metsälä (kesk.) voi käsitellä sote-asioita.

Päivi Virta-Salo

Savonlinnan kaupunki neuvottelee sekä Mikkelin että Kuopion kanssa.
Savonlinnan kaupunki neuvottelee sekä Mikkelin että Kuopion kanssa.

Savonlinnan kaupunginhallitus neuvottelee sekä Mikkelin että Kuopion kaupunginhallitusten kanssa valmistellessaan omaa lausuntoaan sote-lakiluonnoksesta. Kaupunki käy yhdessä Sosterin kanssa neuvotteluja myös Essoten kanssa.

Kaupunginhallitus oli yksimielinen neuvottelujen käymisestä. Kaupunginhallitus neuvottelee lisäksi muun muassa koulutuskuntayhtymien, maakuntaliittojen ja yrittäjäyhdistysten kanssa. Neuvottelut ajoittunevat elokuulle.

Luonnoksessa Savonlinna on kirjoitettu osaksi Pohjois-Savon maakuntaa, mutta luonnoksen liitteessä esitellään myös mahdollisuus, että Savonlinna olisi osa Etelä-Savon maakuntaa.

Kaupunginhallitus äänesti kahdesti

Kaupunginhallitus äänesti kokouksessaan kahdesti, mutta äänestykset eivät koskeneet sitä, käydäänkö neuvotteluja. Ensin kaupunginhallitus äänesti siitä, onko kaupunginhallituksen jäsen Sanna Metsälä (kesk.) jäävi käsittelemään asiaa. Äänin 6–3 kaupunginhallitus totesi, että Metsälä ei ollut jäävi. Jääviysväittämä perustui siihen, että Metsälän isä on Sosterin hallituksen puheenjohtaja Pekka Nousiainen (kesk.). Jäävittömyys perustui siihen, että Metsälä tai Nousiainen eivät henkilökohtaisesti hyödy siitä, toteutuvatko Sosterin visiot sote-ratkaisussa.

Toinen äänestys käytiin siitä, pitäisikö sote-lausuntoa valmistelemaan perustaa työryhmä. Kaupunginhallitus päätti äänin 6–5, että työryhmää ei perusteta