Pariskunnan yrityksiin mennään samasta ovesta, mutta pelisäännöt on selvät: Toisen työhön ei puututa

Parikkalassa kampaamo- ja hierontapalveluja saa nyt yhdellä oven avauksella, kun Minna Anttonen ja Tomi Leivo avasivat yrityksensä. Toimitilat löytyivät saman katon alta.

Katri Levänen

Minna Anttoselle työtilat ovat tutut. Hän ennätti toimia kampaajana samoissa tiloissa kymmenisen vuotta. 
Minna Anttoselle työtilat ovat tutut. Hän ennätti toimia kampaajana samoissa tiloissa kymmenisen vuotta. 

Parikkalalaisen pariskunnan Minna Anttosen ja Tomi Leivon pelisäännöt ovat selvät. Toisen työhön ei puututa.

Viime viikolla saatiin Parikkalaan kaksi uutta yritystä yhdellä kertaa, kun sekä Hiuspiste Minna että Hieronta ja Lihashuolto Tomi Leivo avasivat ovensa.

Tai yhden oven. Toimitilat löytyivät saman katon alta aivan Parikkalan keskustasta.

— Minulle nämä tilat olivat tuttuja entuudestaan, sillä työskentelin täällä parturi-kampaajana yli 10 vuotta Hilkka Klapurin yrityksessä. Toisessa huoneessa sijaitsee puolestaan Tomin työpiste, Anttonen kertoo.

Parikkalassa syntynyt ja kasvanut Anttonen ajautui aikoinaan opiskelemaan kampaajaksi Savonlinnaan sattuman kautta.

— Mikään kutsumusammatti ei ollut kyseessä, mutta nyt en itseäni muuhun työhön osaisi kuvitella, hän nauraa.

Asiakkaita on Anttosella riittänyt jo heti avajaispäivänä niin paljon, ettei hengähdystaukoja ole juuri ollut.

— Kyllä tämä siltä on vaikuttanut, että ainakin yhdelle lisätuolille on paikka, Anttonen tuumaa.

Katri Levänen

Tomi Leivo on monelle tuttu muun muassa STPS:n ja KuPin jalkapalloilijana. Nykyisin hän vetää myös jalkapallotreenejä PaU:n nuorille.

Linja-auton ratista hyvin

Alunperin Nummelasta kotoisin oleva Leivo työskenteli aiemmin linja-autonkuljettajana Savonlinnassa. Kiinnostus hyvinvointialaa kohtaan heräsi urheilu-uran kautta ja valmennustyön kautta.

37 -vuotias Leivo on pelannut jalkapalloa koko ikänsä muun muassa Simpeleellä sekä STPS:n riveissä. Nykyisin hän edustaa KuP:n joukkueessa ja vetää jalkapallotreenejä pari kertaa viikossa PaU:n nuorille.

— Lopetettuani linja-autonkuljettajan työt oli hyvin selvää mille alalle hakeudun. Opiskelujen myötä innostus on kasvanut entisestään, hän kertoo.

Leivo valmistui koulutetuksi hierojaksi Savonlinnan ammatti- ja aikuisopistosta viime keväänä. Viiden kuukauden mittaisen työharjoittelun hän suoritti Espanjassa jalkapallojoukkueen hierojana.

Nyt meneillään on hierojan erikoisammattitutkinto, jonka suorittaminen hoituu töiden ohella. Vaikka hieronta-alan yrityksiä Parikkalasta löytyykin jo useampia, ei Leivo koe heitä kilpailijoina.

— Uskoisin, että asiakkaita riittää kyllä kaikille. Jokaisella hierojalla on omat tekniikkansa ja tyylinsä eikä kaikki sovi kaikille. Itsestä huolehtiminen on myös tullut ihmisille aiempaa tärkeämmäksi ja hieronnassa käydään säännöllisesti, hän sanoo.

Leivon oma lähestymistapa on ennen kaikkea asiakaslähtöisyys. Käytössä on myös uusi HyperVolt -laite, jonka avulla voidaan muun muassa nopeuttaa kehon palautumista urheilusuorituksista, parantaa lihasten verenkiertoa ja lievittää lihaskipua.

— Laite on todella tehokas ja erinomainen lisä käytettäväksi hieronnan tukena, kertoo Leivo.

Pienessä kylässä töitä on, kun yrittää itse

Yrittäjäksi ryhtyminen ei ole jännittänyt kumpaakaan.

— Avoimia työpaikkoja on täällä rajallisesti. Viihdymme kuitenkin Parikkalassa, joten itsensä työllistäminen oli oikeastaan ainoa järkevä vaihtoehto, sanoo Anttonen.

— Pieni, sympaattinen kylä, josta löytyy kaikki tarvittavat palvelut ja paljon mukavia ihmisiä. Parikkalassa on kyllä potentiaalia, täydentää Leivo.