Teknosavo Oy investoi Savonlinnassa — luvassa 20 uutta työpaikkaa

Yhtiö rakentaa yli 1000 neliön uudet toimitilat Teknologiapuistoon ensi vuonna. Jo 85 prosenttia asiakkaista ulkomailla. Tuotteet vähentävät merkittävästi puunjalostusteollisuuden raaka-ainehävikkiä.

Tuija Pauhu

Teknosavo Oy:n toimitusjohtaja Hannu Hämäläinen ja kaupunginjohtaja Janne Laine kertoivat torstaina hyviä uutisia. Teknosavon 1,5 miljoonan euron toimitilainvestointi synnyttää Savonlinnaan 20 uutta työpaikkaa.
Teknosavo Oy:n toimitusjohtaja Hannu Hämäläinen ja kaupunginjohtaja Janne Laine kertoivat torstaina hyviä uutisia. Teknosavon 1,5 miljoonan euron toimitilainvestointi synnyttää Savonlinnaan 20 uutta työpaikkaa.

Prosessiteollisuuteen optisiin mittalaitteisiin erikoistunut Teknosavo Oy suunnittelee mittavaa toimitilainvestointia Savonlinan Teknologiapuistoon, Lypsyniemeen.

Yli tuhannen neliömetrin rakennusinvestoinnin kustannukset ovat noin 1,5 miljoonaa euroa. Työpaikkoja on määrä investoinnin myötä lisätä noin 20 henkilöllä.

Teknosavolla on nyt yhteensä 20  työntekijää. Yhtiö on osa teknologiapuiston yrityskeskittymää, jossa on yhteensä noin 300 työntekijää.

Teknologiapuistossa työskentelee jo nyt noin 300 työntekijää. Tutkimus- ja tuotekehityshenkilöstöä alueella on noin 50, ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun insinööriopiskelijoita noin sata.

Teknologiapuiston suurin yritys on Andritz. Alueella on myös Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Kuitulaboratorio.

Käynnistys jo keväällä

Toteutuessaan hanke mahdollistaa yhtiön liiketoiminnan ja kansainvälistymisen merkittävän kasvattamisen nykyisestä. Investointihanke on tarkoitus käynnistää keväällä siten, että uudet tilat valmistuvat jo ensi vuoden aikana.

Hankkeen toteutuminen edellyttää vielä investointiavustuksen saamista ja myönteistä päätöstä ELY-keskukselta.

— Investointitarve tulee yrityksemme kasvu- ja kansainvälistymislähtökohdista. Toiminta on laajentunut ja vienti on kasvussa. Teknologiapuiston sijainti ja sen tutkimus-, tuotekehitys- ja koulutustoiminnot tukevat erinomaisesti yrityksemme kasvua, kertoo Teknosavon toimitusjohtaja Hannu Hämäläinen, joka kiittelee myös kaupungin aktiivista otetta.

85 prosenttia asiakkaista ulkomailla

Vuonna 1988 perustettu Teknosavo kehittää korkealaatuista teknistä osaamista puunkäsittelyteollisuuden prosesseihin. Yritys kehittää teknologiaa ja prosessiosaamista raaka-aine- ja energiatehokkuuden parantamiseksi.

Hämäläisen mukaan Teknosavon teknologia vähentää raaka-ainehävikkiä jopa kaksi kolmasosaa. Toimintavuosiensa aikana yhtiö on kehittynyt kansainvälisten suurteollisuusasiakkaiden prosessien asiantuntijaksi.

— Tänä päivänä asiakkaista noin 85 prosenttia sijaitsee ulkomailla, Hämäläinen toteaa.

Lisätty tieto Teknologiapuiston sijainnista ja sen suurimmasta yrityksestä.