Enonkosken kunta lakkaa myöntämästä henkilöstölleen rahallisia kannustinpalkkioita — Kannustinpalkkioita on myönnetty vuosittain vuodesta 2014 alkaen

Kannustinpalkkioiden yhteissumma on vakiintunut 1 500 euroon.

Tuija Pauhu

Enonkosken kunta on kannustanut työntekijöitää rahapalkkioilla vuodesta 2014 alkaen. Nyt käytäntö on tullut tiensä päähän.
Enonkosken kunta on kannustanut työntekijöitää rahapalkkioilla vuodesta 2014 alkaen. Nyt käytäntö on tullut tiensä päähän.

Enonkosken kunta ei enää myönnä henkilöstölleen kannustinpalkkioita. Kunnanhallitus päätti tiistaina, että kunta luopuu kokonaan rahapalkkioitten myöntämisestä.

Kannustinpalkkioista luopuminen liittyy kunnan talouden sopeuttamiseen.

Kunta on myöntänyt henkilöstölleen kannustinpalkkioita vuodesta 2014 alkaen. Kannustinpalkinnon saajia on vuosittain ollut 3—5. Kannustinpalkkioiden yhteissumma on vakiintunut 1 500 euroon.

Kannustinpalkintoja on myönnetty eri henkilöstöryhmille. Perusteena on voinut olla esimerkiksi ansiokas toiminta tiimissä, työhyvinvoinnin edistäminen tai jokin hyvä idea toimintatapojen kehittämiseksi.

Enonkosken kunnalla oli noin sata työntekijää kesää 2016 asti, jolloin sosiaalipalveluhenkilöstö siirtyi Sosterin palvelukseen. Nykyisin kunnalla on noin 60 työntekijää.