Yle: Varkauden tuhkarokkotapaus liittyy Savonlinnan seudun tartuntoihin

Suomessa THL:n tietoon on tullut kesä-elokuussa yksitoista tuhkarokkotapausta. Tartunnoista kuusi liittyy Savonlinnan seudun tapaukseen.

Soila Puurtinen

Suomessa THL:n tietoon on tullut kesä-elokuussa yksitoista tuhkarokkotapausta. Tartunnoista kuusi liittyy Savonlinnan seudun tapaukseen.

Varkauden tuhkarokkotapaus liittyy Savonlinnan seuduln tartuntoihin, kertoo Yle. Yle uutisten haastatteleman THL:n erityisasiantuntijan Mia Kontion mukaan tapaus liittyy tiiviisti Savonlinnan seudulla aiemmin kesällä todettuihin tartuntoihin eli nainen on altistunut tuhkarokolle sitä kautta. Sairastuneen oireet ovat olleet lieviä.

Varkauden tapauksesta kertoi ensimmäisenä Warkauden Lehti.

Nainen on saanut tuhkarokkorotteen lapsena. Tämän vuoksi taudin tarttumisen riski muihin ihmisiin on Kontion mukaan häviävän pieni.

Suomessa THL:n tietoon on tullut kesä-elokuussa yksitoista tuhkarokkotapausta. Tartunnoista kuusi liittyy Savonlinnan seudun tapaukseen, neljä on todettu Pirkanmaalla ja yksi tapaus liittyi lentomatkailuun.

Suomen tartunnat on saatu ulkomailla tai ulkomailla matkanneesta henkilöstä.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.