Lukija kysyy: Miksi ABC:n viereinen rinne on niin roskainen?

Sotkuisuuden ei pitäisi ainakaan johtua roskapönttöjen määrästä.

Timo Seppäläinen

Ohikulkijat ovat nyrpistäneet neniään Savonlinnan ABC:n viereisen rinteen roskaisuudelle.
Ohikulkijat ovat nyrpistäneet neniään Savonlinnan ABC:n viereisen rinteen roskaisuudelle.

Itä-Savon lukija on pöyristynyt maaston roskaisuudesta ABC:n alaparkkipaikan viereisessä rinteessä, kevyen liikenteen väylän ja pysäköintialueen välissä. Hän ihmettelee, miksi roskia heitellään luontoon ja kenelle sotkujen siivoaminen oikein kuuluu. Soittajan mielestä purkit, paperit ja muovit ovat paikassa, johon ne eivät ole tulleet ohiajavista autoista, vaan parkkipaikan puolelta.

Savonlinnan ABC:n liikennemyymäläpäällikkö Jyrki Pakarinen, miksi Apsin rinne on niin roskainen ja kenelle rinteen siivoaminen oikein kuuluu?

— Ahaa... Onkos siellä roskia... (kurkistanee ikkunasta puhelun aikana). Kyllähän siellä todellakin on, ainakin jotain purkkeja siellä näkyy olevan. Osa siitä kuuluu meille ja osa ei (valtiontie, urakoitsija). Raja menee viheralueen notkossa olevassa ojassa.

Onko alueella roskapönttöjä?

— Kyllä on. Mittarialueella on roskikset, valopylväisiin on kiinnitetty roskiksia, alaoven edessä on roskiksia ja sitten on vielä Rinki-kierrätysastiat. Eli ei tämän asian pitäisi roskapönttöjen puutteesta olla kiinni.

Mistähän tällainen roskaaminen sitten voi johtua?

— Kyllä se on yleistä piittaamattomuutta, ihan puhtaasti.

Mitäs nyt tehdään?

— Ensinnäkin on erittäin hieno homma, että asia tuli esiin! Nyt roskat hoidetaan pois. Soitan heti kiinteistöhuollolle, niin saadaan paikat siistiksi ennen kuin lumi tulee maahan.

Korjattu jutun ensimmäiseen vastaukseen vastuualueita.