Kaksi koronatapausta lisää Essoten alueella – Uusia suosituksia Mikkelin kaupungin alueelle viikonlopuksi

Viime viikonloppuna todetun tautiketjun koronatartuntojen määrä on perjantaina 35. Taudin itämisaika merkittävimmistä altistuksista on vielä menossa.

Timo Mustalampi

Essotessa on ilmennyt kaksi uutta koronavirustapausta. Viikonlopuksi on laadittu joukko suosituksia mikkeliläisille, ettei virus pääse leviämään.
Essotessa on ilmennyt kaksi uutta koronavirustapausta. Viikonlopuksi on laadittu joukko suosituksia mikkeliläisille, ettei virus pääse leviämään.

Viime viikonloppuna todetussa tartuntaketjussa on ilmaantunut kaksi uutta positiivista koronatapausta Essoten alueella. Uusia altistumisia ei kuitenkaan ole tullut tietoon.

Nyt jännitetään sitä, ovatko tartunnat päässeet leviämään tiedetyn tartunta- ja altistumaryppään ulkopuolelle.

– Viikonloppu ja ensi viikon alkupuoli kertovat paljon siitä, onko viimeisimmästä tartuntaryppäästä tautia päässyt leviämään väestössä laajemmin. Toistaiseksi tähän ei ole ollut viitteitä, mutta taudin itämisaika merkittävimmistä altistuksista on vielä menossa, muistuttaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tilannekatsauksessa.

Tulevaksi viikonlopuksi Essote onkin laatinut suosituksia Mikkelin kaupungin alueelle. Ravintoloiden toivotaan rajaavan aukioloaan niin, että ne sulkevat ovensa viimeistään kello 24 ja suurten väkimäärien kokoontumisia pitäisi välttää.

Viikonloppu ja ensi viikon alkupuoli kertovat paljon. — Santeri Seppälä

Juhlimisessa kannattaa suosia pieniä porukoita ja on hyvä muistaa pitää turvaväli kaikkiin niihin, jotka eivät kuulu samaan talouteen.

Maskisuosituksessa noudatetaan aiempaa ohjetta, jonka mukaan maskia suositellaan käytettäväksi joukkoliikenteessä, koronavirustestiin hakeutuessa kodin ulkopuolella liikuttaessa sekä julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa ei voi välttää lähikontaktia.

Myös riskialueelta Suomeen matkustavien pitäisi muistaa kasvomaski maahantulopisteeltä karanteeniin siirtyessä.

Tarkemmat maskinkäyttöohjeet löytyvät Essoten nettisivuilta.