Kyläkouluista ei vielä linjausta — Keskusta sanoi Teemu Hirvosen (sd.) kiusaavan kallislahtelaisia

Savonlinnan valtuusto jätti äänin 18—33 pöydälle kaupunginhallituksen esityksen, jonka mukaan valtuusto olisi linjannut kyläkoulujen oppilasrajan tulkinnan.

Timo Seppäläinen

Pöydällepano tapahtui Teemu Hirvosen (sd.) esityksestä. Keskusta moitti häntä kallislahtelaisten kiusaamisesta.

Savonlinnan valtuusto jätti äänin 18—33 pöydälle kaupunginhallituksen esityksen, jonka mukaan valtuusto olisi linjannut kyläkoulujen oppilasrajan tulkinnan.

Pöydällepano tapahtui Teemu Hirvosen (sd.) esityksestä. Pöydällepanoon riitti neljännes valtuutetusta.

Kaupunginhallitus oli esittänyt, että jatkossa esioppilaat laskettaisiin koulujen oppilasmäärään, kun koulujen tulevaisuutta puntaroidaan. Lisäksi kaupunginhallitus oli esittänyt, että kouluja ei automaattisesti lopetettaisi, jos niiden oppilasmäärä laskee muutaman vuoden ajaksi alle 25 oppilaan.

Keskustelu on ajankohtainen, koska virkamiehet ovat 25 oppilaan rajaan vedoten esittäneet Kallislahden koulun lakkauttamista.

Sunnuntai-iltana Savonlinnan valtuutetut saivat viestin Rantasalmen kunnanhallituksen puheenjohtajalta Eero Sistoselta (kesk.) ja Rantasalmen kunnanvaltuuston puheenjohtajalta Juho Tiaiselta (kesk.).

Sistonen ja Tiainen ehdottivat, että Savonlinna ja Rantasalmi jatkaisivat kumppanuusneuvotteluja Kallislahden koulusta. Neuvottelut keskeytyivät pari vuotta sitten. Sistosen ja Tiaisen ideana on selvittää kuntarajan pinnassa asuvien rantasalmelaisperheitten halukkuus laittaa lapsensa Kallislahden kouluun.

Ennen pöydällepanoäänestystä kaupunginvaltuusto oli äänin 32—19 hylännyt Hirvosen esityksen asian palauttamisesta uuteen valmisteluun. Hirvonen esitti, että käydään läpi Kallislahden koulun investointitarpeet sekä neuvotellaan Rantasalmen kanssa rantasalmelaisten oppilaitten sijoittumisesta kouluun sekä siitä, millä ehdoilla tuo sijoittuminen tapahtuu.

Lukuisat keskustalaiset vetosivat Hirvoseen, että tämä peruisi pöydällepanoesityksensä.

— Pöydällepano on kiusantekoa kallislahtelaisille ja oppilaiden vanhemmille, sanoi Matti-Pekka-Parkkinen (kesk.).

Myös Kaj Turunen (sin.) paheksui pöydällepanoa. Hänen mielestään ei ole oikein, että yksi pöydällepanoa käytetään keinona asioitten jarruttamiseen, jos asiat eivät mene oman ryhmän mielen mukaan.

Demareista Heli Laamanen käytti puheenvuoron kyläkoulujen puolesta ja huomautti äänestävänsä myös pöydällepanoa vastaan.

Näin äänestettiin

Pöydällepanon puolesta äänestivät SDP:n ryhmä kahta lukuunottamatta, kokoomus yhtä lukuunottamatta sekä vasemmistoryhmän Esa Valkonen.

Asian olisivat halunneet käsitellä kaikki keskustan,  vihreiden, perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien valtuutetut sekä Sinisen tulevaisuuden Kaj Turunen. Lisäksi käsittelyä olisivat halunneet jatkaa SDP:n Heli Laamanen ja Olli-Pekka Kristiansson, kokoouksen Pekka Laitinen ja vasemmistoryhmän Jussi Koponen.

Asian valmisteluun palauttamisesta äänestettäessä listat olivat samat muuten, mutta vihreiden Lauri Kosonen olisi halunnut palauttaa asian valmisteluun.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.