Hulikan kaava kyseenalaistettiin – onko kerrostalojen rakentamisessa järkeä?

Keskustelupanelistit olivat yhtä mieltä siitä, että Hulikka ja Solmu kannattaisi säilyttää liiketiloina.

Kia Kilpeläinen

Keskustelupanelistit ja yleisö pohtivat järjestötalolla vaihtoehtoja Solmun ja Hulikan säilyttämiseksi. Kuvassa panelistit työnjohtaja Eemeli Lahtinen, yli satavuotiaan Snellmaninpuiston asukas Riitta Moisander ja Savonlinnan A-Killan puheenjohtaja Esa Valkonen.

Nälkälinnanmäki-seura järjesti keskiviikkona järjestötalo Kolomosessa Hulikan ja Solmun puutalojen arvoa ja korjauskustannuksia pohtivan keskustelutilaisuuden.

Moni kyseenalaisti keskustelutilaisuudessa kaupungin parhaillaan nähtävillä olevan kaavaehdotuksen, jossa Hulikan ja Solmun tilalle rakennettaisiin korkeita kerrostaloja.
Tilaisuudessa paikalla ollut kaupunginvaltuutettu Stephen Condit (vihr.) ihmetteli, mihin kaupunki tarvitsee enää uusia asuntoja, kun se on viime vuosina jo rakentanut uusia kerrostaloja, vaikka asukasluku on vähenemään päin.

Yksi panelisteista, yli satavuotiaassa talossa itsekin asuva Riitta Moisander sanoi, että hänen mielestään suurien kerrostalojen rakentaminen tekisi Olavinkadun maisemasta tukkoisan.
Moni ihmetteli myös sitä, miksi tekninen lautakunta aikoinaan hylkäsi toisen kaavavaihtoehdon, jossa Hulikan kortteliin suunniteltiin paljon pienempiä kerrostaloja. Tätä kyseltiin tilaisuudessa paikalla olleelta teknisen lautakunnan puheenjohtajalta Kauko Rauhansalolta (kesk.), joka ei kuitenkaan ollut paikalla virallisesti kaupungin edustajana.
– Tämä oli se vaihtoehto, joka nyt pantiin nähtäville, hän tyytyi toteamaan.

Keskustelupanelistit olivat yhtä mieltä siitä, että Hulikka ja Solmu kannattaisi mieluiten säilyttää liiketiloina.

Kia Kilpeläinen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.