Katso videot: Palaa vielä itsenäisyyspäivän tunnelmiin Savonlinnassa ja Linnan juhlissa

Itsenäisyyspäivän aikana puhuttiin niin perinteistä ja historiastakin, mutta katsottiin jo tulevaan. Suomalaiset ymmärtävät oman arvonsa ja haluavat sanoa kiitos aiemmille sukupolville.

Soila Puurtinen

Katso videot: Palaa vielä itsenäisyyspäivän tunnelmiin Savonlinnassa ja Linnan juhlissa

Itsenäisyyspäivää vietettiin niin Savonlinnassa kuin pääkaupungissakin monipuolisesti.

Savonlinnassa sankarivainajia muistettiin seppelein ja kynttilöin. Sankarihaudoilla oli myös kunniavartiot. 

Tuija Pauhu

17902422.jpg

Aamupäivällä itsenäisyyspäivän tervehdyn esitti tänään 6 vuotta täyttävä Dana, joka lauloi kauniisti Siniristilippumme-kappaleen.

Pöhinä Linnan juhlien ympärillä alkoi heti aamupäivällä, kun muotisuunnittelija Jaana Varkki-Terho pohti linnan pukumuotia tänä vuonna. Erityisesti Jenni Haukion puku kiinnosti, ja odottavan äidin tyyliä kiitteli vaatekauppias Jaana Kinnunen.

Tuija Pauhu

Savonlinnan itsenäisyyspäivän juhlaa Savonlinnasalissa.
Savonlinnan itsenäisyyspäivän juhlaa Savonlinnasalissa.

Savonlinnan oma itsenäisyyspäivätapahtuma alkoi jo hyvissä ajoin Savonlinnasalissa. Savonlinnassa muistettiin maan historiaa ja urotekoja. 

Kansanedustaja Hanna Kosonen (kesk.) puhui siitä kuinka Suomen 100-vuotisjuhlaa on vietetty oikeastaan koko vuoden ja itsenäisyyspäivä on juhlavuoden huipentuma.

Erja ja Kaj Turunen (sin.) valmistautuivat Linnan juhliin. Erja Turunen lupasi viedä linnaan terveisiä Savonlinnasta. Yksi tapa oli pukeutua savonlinnalaislähtöisen Aada Muhosen suunnittelemaan pukuun.

Heli Järvinen (vihr.) kuvaili itsenäisyyspäivän rituaalejaan. Yksi niistä liittyy eduskunnan saunaan, mutta varmemmin Järvisen löytää luottokampaajan tuolista. 

Poikkeuksellista linnassa oli inkeriläinen Juho Savolainen, joka oli tiettävästi ensimmäinen heimoveteraani, joka sai kutsun linnaan. Savolainen kehui Suomea hyväksi maaksi.

Samaan aikaan kun Helsingissä valmistauduttiin Linnan juhliin Savonlinnassa itsenäisyyspäivää vietettiin näyttävää ilotulitusta katsoen.

Presidentti Saui Niinistö ja rouva Haukio aloittivat juhinnan perinteiseen tapaan ottamalla vieraita vastaan ensin Mariankadun puolelta. Linnassa juhli monia tuttuja ihmisiä.

Soila Puurtinen

Linnan juhlien tanssilattialla oli täyttä.
Linnan juhlien tanssilattialla oli täyttä.

Pesäpallomiehet Jani Valkeapää ja Toni Kohonen sekä onnittelivat 100-vuotiasta Suomea että kiittivät aiempia sukupolvia siitä työstä, minkä he ovat tehneet maan eteen.

Kansanedustajat Järvinen, Turunen ja Kosonen olivat erityisen ilahtuneita siitä, että linnassa oli tänä vuonna poikkeuksellisen paljon nuoria. Myös tunnelma oli erityinen näidenkin kokeneiden linnavieraiden mielestä.

Lue Suomen 100-vuotisitsenäisyyspäivän vietosta lisää täältä.

Luetuimmat

Kommentoidut