Lauri Kosonen (vihr.) esittää Satamapuistonkadulle läpiajokieltoa heinäkuuksi — Vähentäisi ruuhkia myös Olavinkadun ja Kauppatorin risteyksessä

Savonlinnan kaupunginvaltuutettu Lauri Kosonen (vihr.) esittää valtuustoaloitteessaan, että ajo Kauppatorin vierustaa kulkevalta kadulta Satamapuistonkadulle suljettaisiin pystyttämällä esimerkiksi kukkaistutuksia väliaikaiseksi esteeksi Cafe Sataman Sydämen kohdalle.

Tuija Pauhu

Valtuustoaloitteessa esitetään, että Satamapuistonkadulla ei kesällä olisi läpiajoa.
Valtuustoaloitteessa esitetään, että Satamapuistonkadulla ei kesällä olisi läpiajoa.

Savonlinnan kaupunginvaltuutettu Lauri Kosonen (vihr.) esittää valtuustoaloitteessaan Satamapuistonkadulle läpiajokieltoa heinäkuun ajaksi. Satamapuistonkatu sijaitsee rannalla, torin ja Tottinkadun pysäköintitalon välissä.

Kosonen esittää, että ajo Kauppatorin vierustaa kulkevalta kadulta Satamapuistonkadulle suljettaisiin pystyttämällä esimerkiksi kukkaistutuksia väliaikaiseksi esteeksi Cafe Sataman Sydämen kohdalle. Palvelujen ääreen sekä Seurahuoneen, Satamakadun ja Satamapuistonkadun pysäköintipaikoille kuljettaisiin Tottinkadun suunnasta.

Kososen ideana on rauhoittaa Savonlinnan satama ihmisille kesän ajaksi. Samalla Olavinkadun ja Kauppatorin risteyksen ruuhkat vähenisivät, kun suurin osa oikealle kääntyvästä liikenteestä jäisi pois.