Liikenteessä siirrytään kesänopeuksiin ensi viikon maanantaista alkaen

Tavoitteena on, että kesäajan nopeusrajoitukset ovat voimassa lauantaihin 14. huhtikuuta mennessä.

Marleena Liikkanen

Vaihtuvien nopeusrajoitusten moottoriteille kesänopeudet tulivat jo maaliskuun alussa. Niitä on käytetty sään salliessa.
Vaihtuvien nopeusrajoitusten moottoriteille kesänopeudet tulivat jo maaliskuun alussa. Niitä on käytetty sään salliessa.

Liikenteessä siirrytään ensi viikolla kesänopeuksiin. Talven ja pimeän ajan nopeusrajoituksia poistetaan vaiheittain maanantaista 9. huhtikuuta alkaen.

— Muutokset aloitetaan niillä teillä, missä ELY-keskukset katsovat olosuhteiden jo sallivan korkeammat nopeusrajoitukset, liikenteenohjauksen asiantuntija Tuomas Österman sanoo Liikenneviraston tiedotteessa.

Päällystevaurioisilla teillä ajetaan talvirajoitusten mukaan kunnes korjaukset on tehty.

Tavoitteena on, että kesärajoitukset ovat voimassa koko maassa lauantaihin 14. huhtikuuta mennessä.

Poikkeuksena ovat ajo-olosuhteiltaan talviset tiet ja tiet, joiden päällystevauriot vaativat välitöntä korjausta. Talvisilla teillä siirrytään kesänopeuksiin todennäköisesti vasta ensi viikon loppupuolella. Päällystevaurioisilla teillä ajetaan talvirajoitusten mukaan kunnes korjaukset on tehty.

Voimassa oleva nopeusrajoitus näkyy liikennemerkistä.

Liikennevirasto muistuttaa, että ajokeli voi muuttua keväällä nopeasti. Varsinkin yöllä ja aamulla voi olla liukasta, ja turvallinen ajaminen voi vaatia alempaa nopeutta kuin liikennemerkki osoittaa.

Lisäksi on huomioitava kävelijät, pyöräilijät ja mopoilijat, joita liikkuu teillä talvikautta enemmän.

Kommentoidut