Rantasalmen kunta ja Savonlinnan seurakunta suunnittelevat maanvaihtoa, joka mahdollistaisi Kerttulan päiväkodin laajennuksen

Rantasalmen kunnanhallitus esittää valtuustolle, että kunta luovuttaisi Savonlinnan seurakunnalle 2 700 neliömetriä maata Kirkkorinteeltä ja saisi saman verran maata tilalle Kerttulan päiväkodin ympäriltä. Rantasalmi maksaisi maanvaihdosta 19 000 euroa seurakunnalle.

Yrjö Ruotsalainen

Maanvaihdosta olisi hyötyä molemmille osapuolille, sekä Rantasalmen kunnalle että Savonlinnan seurakunnalle.
Maanvaihdosta olisi hyötyä molemmille osapuolille, sekä Rantasalmen kunnalle että Savonlinnan seurakunnalle.

Rantasalmen kunnanhallitus esittää valtuustolle, että kunta luovuttaisi Savonlinnan seurakunnalle 2 700 neliömetriä maata Kirkkorinteeltä ja saisi saman verran maata tilalle Kerttulan päiväkodin ympäriltä.
Maanvaihto mahdollistaisi sen, että kunta voisi tarvittaessa rakentaa Kerttulan päiväkodille lisäsiiven. Kerttulaa ympäröivästä maa-alasta noin puolet olisi sellaista, joka on kaavoitettu rakentamista varten.

Päivähoitoyksikön suunnittelutyöryhmä on selvittänyt helmikuusta lähtien vaihtoehtoisia tiloja Käenkellon päiväkodille, joka sijaitsee huonosti varhaiskasvatukseen soveltuvassa vanhassa rivitalorakennuksessa Honkakujalla.
— Olemme päätyneet kahteen vaihtoehtoon: Kerttulan päiväkodin laajentamiseen tai uuden kiinteistön rakentamiseen toisaalle, kertoo työryhmän tiedotuksesta vastaava kunnan hallintopäällikkö Harri Korhonen.

Myös Savonlinnan seurakunta hyötyisi maanvaihdosta, sillä se saisi omistukseensa maa-alan Kirkkorinteeltä, missä on seurakunnan omistama traktorihalli.
Lisäksi kunnanhallitus esittää, että Rantasalmi maksaisi maanvaihdosta 19 000 euroa seurakunnalle ja vastaisi lohkomiskuluista. Rantasalmen kunnanvaltuuston tulisi myöntää tämän verran lisämäärärahaa maa- ja vesialueiden investointeihin.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.