Aki Palsanmäen Savonlinnassa pitämällä huutokaupalla kerättiin varoja lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen

Huutokaupasta saatu tuotto kohdennetaan HaTTu ry:n kautta 7–17 –vuotiaille savonlinnalaisille lapsille ja nuorille.

Mikko Nurmela

Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki oli Savonlinnassa vaimonsa Helin kanssa pitämässä huutokauppaa lauantaina. Huutokauppaväkeä oli paikalla huutamassa ja katsomassa noin 1500 henkeä. Kuvassa Edis Tatli, joka lahjoitti hyväntekeväisyyshuutokauppaan nyrkkeilyhanskat.
Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki oli Savonlinnassa vaimonsa Helin kanssa pitämässä huutokauppaa lauantaina. Huutokauppaväkeä oli paikalla huutamassa ja katsomassa noin 1500 henkeä. Kuvassa Edis Tatli, joka lahjoitti hyväntekeväisyyshuutokauppaan nyrkkeilyhanskat.

Neste Mertalan piha-alueella 13. heinäkuuta pidetyssä Mertalan Megahuutokaupassa vetonaulana oli huutokauppakeisari Aki Palsamäki. Osa huutokauppa-artikkeleista huudettiin hyväntekeväisyysajatuksella. Edis Tatlin hanskoista 350 euroa, S-market Mertalan ostokierroksesta 150 euroa ja sanomalehti Itä-Savon vuosikerrasta 100 euroa saatu tuotto, yhteensä 600 euroa, ohjattiin lyhentämättömänä hyväntekeväisyysjärjestö Savonlinnan HaTTu ry:lle lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen.

Savonlinnan HaTTu ry on 28.6.2018 perustettu hyväntekeväisyysjärjestö, joka tukee taloudellisesti vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten harrastetoimintaa.

Tuki harrastustoimintaan on yksilötukea. Yksittäiselle hakijalle myönnetty avustus maksetaan joukkueelle, seuralle, yhdistykselle, kerholle tai oppilaitokselle kuluja tai lukukausimaksua vastaan. Tukea myönnetään yhteen harrastukseen per lapsi tai nuori, jotta mahdollisimman moni pääsee osalliseksi avustuksesta.

Avustukset käsitellään pääsääntöisesti kolme kertaa vuodessa. Avustushakemukset käsitellään luottamuksellisesti salassapitovelvollisuuksia noudattaen. Tiedot päätöksistä ilmoitetaan heti käsittelyn jälkeen hakijoille sekä myönteisissä tapauksissa hakijan harrastetaholle. Avustuksen saaneen lapsen tai nuoren harrastetaho laskuttaa Savonlinnan HaTTu ry:tä tehdyn päätöksen mukaisesti.

Vuoden 2019 alkupuoliskolla HaTTu ry on avustanut ja tukenut 56 lasta ja nuorta yhteensä 10 000 eurolla.

Rahavaroja avustuksien myöntämiseen Savonlinnan HaTTu ry kerää poliisiviranomaisen myöntämän rahakeräysluvan perusteella. Toimintansa tukemiseksi yhdistys ottaa vastaan muun muassa lahjoituksia, avustuksia ja testamentteja. Lisäksi yhdistys järjestää arpajaisia, rahankeräyksiä, myyjäisiä ja huvitilaisuuksia.

Seuraava avustushakemusten käsittelyajankohta on 14. elokuuta. Hakemus löytyy yhdistyksen verkkosivuilta https://savonlinnanhattu.yhdistysavain.fi/hakemuskaavake/

Lue Aki Palsanmäen  haastattelu tästä.

Kommentoidut