Puhallinmusiikkiharrastus mahdollista nyt myös Sulkavalla ja Juvalla — Harrastus sopii niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin

Puhallinmusiikkiharrastukseen voi tutustua Sulkavaiset-tapahtumassa Sulkavalla lauantaina.

Kuwaamo Sampo Luukkainen

Soittoharrastuksen voivat aloittaa kaikki halukkaat, niin lapset, nuoret kuin aikuisetkin.
Soittoharrastuksen voivat aloittaa kaikki halukkaat, niin lapset, nuoret kuin aikuisetkin.

Järvi-Saimaan kansalaisopisto tarjoaa yhdessä Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistyksen kanssa soittoharrastuksen aloittamista nyt myös Sulkavalla ja Juvalla, sekä tuttuun tapaan Rantasalmella. Harrastuksen voivat aloittaa kaikki halukkaat, niin lapset, nuoret kuin aikuisetkin.

Puhallinmusiikkiharrastukseen ja orkesteritoimintaan on hyvä mahdollisuus tutustua Sulkavaiset-tapahtumassa, joka järjestetään Sulkavalla lauantaina 31. elokuuta. Järvi-Saimaan kansalaisopiston ja Rantasalmen puhallinorkesterin tapahtumapiste löytyy Sulkavan koululta klo 9–14. Samalla voi myös ilmoittautua kursseille.

Paikalla ovat musiikin suunnittelijaopettajat Marja Ikonen ja Janne Ikonen sekä Sulkavalla huilun ja saksofonin soittoa opettava Matti Leinonen, jotka kertovat lisää soittoharrastuksesta ja osaavat saman tien opastaa sopivan soittimen valintaan.

Järvi-Saimaan kansalaisopisto pyrkii tästä syksystä lähtien tarjoamaan puhallinopetusta kaikissa toimipisteissään (Sulkava, Rantasalmi ja Juva). Sulkavalla opinnot onnistuvat lähiopetuksena omassa kunnassa soittotunteina ja alkeisorkesteritoimintana, samoin kuin Juvalla.

Sulkavalla opetettavat instrumentit ovat huilu ja saksofoni, Juvalla vaskipuhaltimet. Rantasalmen toimipisteessä tarjotaan laajin soitinvalikoima, käytännössä lähes kaikki puhallinorkesterin soittimet. Sulkavalla kapellimestarina toimii Matti Leinonen ja Juvalla Janne Ikonen, Rantasalmen orkestereita johtavat tuttuun tapaan Marja ja Janne Ikonen.

Soittimen voi vuokrata ensimmäisiksi vuosiksi

Yläikärajaa harrastuksen aloittamiselle ei ole. Pienempien soittajien kohdalla katsotaan sen verran, että soitin on soittajalle sopivan kokoinen.

Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistys tukee harrastusta muun muassa mahdollistamalla soittimen vuokraamisen ensimmäiseksi kahdeksi vuodeksi. Kalliimmissa soittimissa vuokra-aika on jopa pidempi. Näin harrastuksen voi aloittaa hyvinkin pienellä kustannuksella. Lisäksi Rantasalmen puhallinorkesteri järjestää mm. konsertteja, matkoja ja leirejä, jonne kaikki soittajat ja musiikinystävät ovat tervetulleita.

Rantasalmen puhallinorkesteri esiintyy seuraavan kerran isolla ja näyttävällä kokoonpanolla Taiteiden illassa Rantasalmella perjantaina 31.8. klo 17.30 koulun kentällä.

Luetuimmat

Kommentoidut