Savonlinnan OKL olisi todennäköisesti lakkautettu ensi vuosikymmenen alussa

Syntyvyystilastot ovat laskemassa koko Suomessa ja ennen kaikkea täällä Itä-Suomessa. Ottaen huomioon kampuksen kiinteistöjen kunnon ja pienenevät ikäluokat Savonlinnan OKL olisi todennäköisesti lakkautettu ensi vuosikymmenen alussa.

Tuija Pauhu

FT Timo Tossavaisen mukaan yliopisto otti vastuun vaikeasta päätöksestä opetus- ja kulttuuriministeriöltä, joka olisi saanut asian syliinsä ensi hallituskaudella.
FT Timo Tossavaisen mukaan yliopisto otti vastuun vaikeasta päätöksestä opetus- ja kulttuuriministeriöltä, joka olisi saanut asian syliinsä ensi hallituskaudella.

Itä-Suomen yliopiston soveltavan kasvatustieteen ja opettajankoulutusosaston varajohtaja, FT Timo Tossavaisen surutyö opettajankoulutuksen loppumisen vuoksi on tehty. Tossavainen on ollut näkyvä hahmo ensin opettajankoulutuslaitoksen johtajana ja sittemmin varajohtajana ja puolustanut viime lukuvuoden aikana myös koulutuksen säilymistä.
— Kun olen saanut vähän etäisyyttä asioihin, pystyn näkemään asiaa myös toiselta kannalta. Syntyvyystilastot ovat laskemassa koko Suomessa ja ennen kaikkea täällä Itä-Suomessa. Lähivuosina ikäluokat ovat jo 20 prosenttia pienemmät kuin kymmenen vuotta sitten. Itä-Suomessa ei olisi tulevaisuudessa riittänyt opettajaopiskelijoita kahdelle paikkakunnalle. Ottaen huomioon kampuksen kiinteistöjen kunnon ja pienenevät ikäluokat Savonlinnan OKL olisi todennäköisesti lakkautettu ensi vuosikymmenen alussa.
Yliopisto otti vastuun vaikeasta päätöksestä opetus- ja kulttuuriministeriöltä, joka olisi saanut asian syliinsä ensi hallituskaudella.
— Tämä seuraava on spekulaatiota, mutta jos Itä-Suomen yliopisto ei olisi koonnut opettajankoulutusta yhdeksi isoksi kokonaisuudeksi, olisiko sekä Savonlinnan että Joensuun pienet yksiköt lakkautettu? Itä-Suomen yliopisto ajatteli, että ison opettajienkoulutusyksikön lopettaminen ei olisi niin helppoa, kun Savonlinna yhdistetään Joensuuhun.

Minna-Liisa Riestola

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.