Hanne Puustisen (kd.) valtuustoaloitteissa ideoidaan liikennepuistoa ja uimahyppytornia – Puustisen mielestä hyppytornista olisi turvallisempaa hypätä kuin sillankaiteelta

Ulla Ylisaari

Savonlinnalaisnuoriso on ottanut tavakseen huvitella hyppimällä sillankaiteelta veteen.
Savonlinnalaisnuoriso on ottanut tavakseen huvitella hyppimällä sillankaiteelta veteen.

Savonlinnan kaupunginvaltuutettu Hanne Puustinen (kd.) esittää valtuustoaloitteessaan lasten liikennepuistoa pääkirjaston ja vanhan rautatieaseman väliselle alueelle. Aloitetta kannatti 30 valtuutettua. Puustinen ehdotti, että liikennepuisto voitaisiin rakentaa miniatyyri-Savonlinnaksi, joka palvelisi myös turistinähtävyytenä.

Puustinen ehdotti myös Savolan alueelle turvallista uimapaikkaa hyppytorneineen. Hän huomautti, että nuoret uimarit nykyisin hyppivät veteen ohikulkutien kevyen liikenteen väylän pieniltä kaarisilloilta. Kun vesiskootterit pörräävät samalla alueella, on kohtalokkaiden onnettomuuksien riski kasvanut. Aloitetta kannatti 11 valtuutettua.

Puustinen esitti myös, että vapaa-ajanasukkaille voisi vuokrata kaupungintalolta tyhjiä tiloja etätyöpisteiksi ja että palvelutalossa asuvia omaisiaan tervehtimään tulleet ulkopaikkakuntalaiset voisivat vuokrata vierailunsa ajaksi asuinhuoneita tyhjillään olevista opiskelija- tai vuokrataloista. Aloitetta kannatti 20 valtuutettua.

Kaupungin organisaatiossa tutkitaan, onko valtuustoaloitteet mahdollista toteuttaa. Aikanaan asiasta vastaava luottamuselin päättää, toteutetaanko aloitteessa esitetyt toiveet.