Louhen ja Kallislahden kouluja esitetään taas lakkautettavaksi — Kaupunginvaltuusto saa asian päätettäväkseen

Mahdollista on sekin, että koulutalot tyhjenevät jo ensi syksynä syyslomalla.

Antti Varonen

Kallislahden koulun mahdollisesta lakkauttamisesta keskustellaan jälleen kerran kaupunginvaltuustossa lähiaikoina, samoin Louhen koulun lakkauttamisesta. Juvolan koulua lautakunta ei esitä lakkautettavaksi.
Kallislahden koulun mahdollisesta lakkauttamisesta keskustellaan jälleen kerran kaupunginvaltuustossa lähiaikoina, samoin Louhen koulun lakkauttamisesta. Juvolan koulua lautakunta ei esitä lakkautettavaksi.

Savonlinnan sivistyslautakunta esittää Kallislahden ja Louhen kouluja lakkautettavaksi syksyllä 2020. Asiasta päättää kaupunginvaltuusto. Periaatelinjaus saattaa syntyä jo juhannuksen jälkeisenä maanantaina.

Vs. sivistystoimenjohtaja Tuija Kauppinen esitti lautakunnalle, että kouluja esitettäisiin lakkautettavaksi laajojen remonttitarpeiden ja pienen oppilasmäärän takia. Sivistyslautakunta yhtyi Kauppisen esitykseen äänestyspäätöksellä.

Koulujen lakkautusprosessi kuulemisineen siis käynnistyy, jos valtuusto hyväksyy lautakunnan esityksen.

Saattaa kuitenkin olla, että koulujen toiminta Louhella ja Kallislahdessa käytännössä loppuu jo syyslomaviikolla ensi syksynä. Koulujen lakkautusesityksen lisäksi lautakunta listasi Louhen ja Kallislahden kouluille väistötilat siinä tapauksessa, että terveystarkastajan lausunto tai kiinteistöjohtajan päätös edellyttää koulujen siirtymistä väliaikaistiloihin.

Päätöksestä kuultaneen tältä osin tarkempaa tulkintaa jatkossa, sillä alkuperäisessä esityksessä väliaikaistiloihin siirtyminen olisi johtunut mittavasta remontista. Remonttia ei tehtäne, jos koulujen lakkauttamista valmistellaan.

Kallislahden koulun oppilaat voitaisiin siirtää syysloman alkaessa Kellarpellon kouluun ja esioppilaat Kellarpellon päiväkotiin. Louhen koululaiset voitaisiin siirtää Kerimäen kouluun, ja Louhen päiväkotiryhmän lapset voitaisiin sijoittaa eri paikkoihin vanhempiensa kulkusuuntien mukaan.

Lautakunta äänesti myös Juvolan koulun lakkautusesityksestä. Juvolan koulua lautakunnan enemmistö ei esitä lakkautettavaksi.

Juvolan koulun mahdollisen remontin aikana ei lautakunnan enemmistön mielestä siirretä lapsia keskustaajaman ja Enonkosken kouluihin, vaan ensisijaisesti käytetään koulurakennuksen vapaina olevia tiloja. Toisena vaihtoehtona selvitetään tilapäisten parakkien hinta ja saatavuus.

Uusimmat uutiset